Başiskele'de Sağlık Taraması - Son Dakika
Yerel

Başiskele'de Sağlık Taraması

Başiskele\'de Sağlık Taraması

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Sağlık Haftası kapsamında ilçede yaşayan vatandaşları ücretsiz sağlık taramasında geçirdi.

16.04.2013 11:21

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Sağlık Haftası kapsamında ilçede yaşayan vatandaşları ücretsiz sağlık taramasında geçirdi.

Başiskele Belediyesi ana hizmet binasında gerçekleşen sağlık taramasına yoğun katılım yaşandı. Vatandaşlar kadar personel de bu taramaya ilgi gösterdi. Program kapsamında gelen vatandaşların şeker, nabız, tansiyon, oksijen ve kilo ölçümleri yapılarak kayda alındı. Öte yandan çıkan sonuçlara göre Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Uzm. Dr. Hilal Malçok ve Hem. Alev Karagöz ve Psikolog Senem Tehnel vatandaşlara sağlık danışmanlığı hizmetinde bulundu.

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, düzenlenen program çerçevesinde "sağlıklı süt tüketimi ve hiperaktif çocuklar" konusunda hazırlanan özel broşürlerden de dağıttı. Dr. Malçok, yapılan taramalarla ilgili; " Belediyemiz tarafından düzenlenen ücretsiz sağlık taramasına yaklaşık 350 vatandaşımız başvuruda bulundu. Toplam 1500 sağlık parametresi ölçümü yapıldı. Çıkan sonuçları değerlendirdiğimiz de başvuranların sadece yüzde 5'inde farklı değerler çıktı. Bu durum ise Başiskele halkının sağlık durumunun iyi olduğunun bir göstergesi" dedi.

Öte yandan Başiskele Kaymakamı Ali Partal, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Gazi Özdemir,

İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztırak da sağlık taramasına katılarak kontrolden geçen isimler arasındaydı.

Yapılan ölçümlerin iyi çıkması ise oldukça sevindiriciydi. Aktiviteden memnun kalan bazı vatandaşlar Başiskele Belediyesi'ne ve Başkan Hüseyin Ayaz'a sağlık konusunda gösterdikleri bu hassas çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, böyle faaliyetlerin devamını istedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başiskele'de Sağlık Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement