Başkan Albayrak Teski'nin Tekirdağ'ın 5 İlçesindeki Yatırımlarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Albayrak Teski'nin Tekirdağ'ın 5 İlçesindeki Yatırımlarını İnceledi

Başkan Albayrak Teski\'nin Tekirdağ\'ın 5 İlçesindeki Yatırımlarını İnceledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak TESKİ’nin Tekirdağı il genelinde sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceledi.

10.12.2016 06:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak TESKİ'nin Tekirdağı il genelinde sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceledi.

Kalabalık bir heyetle incelemelerini gerçekleştiren Başkan Albayrak'a başta TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa olmak üzere, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları A. Soner Ergin ve İ. Feyzi Ünal, TESKİ Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Marmara, Başkan Albayrak'ın Danışmanı Şeref Çetin ve TESKİ personelinden oluşan teknik bir heyet eşlik etti.

İnceleme Marmaraereğlisi İlçesinde başladı. Revizyonu tamamlanan Yeniçiftlik Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisinde başlayan incelemeler, Revizyonunda sona gelinen Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisinde devam etti. Başkan Albayrak sorumlu teknik personelden, eski haliyle işlevini yerine getiremez durumda olan Yeniçiftlik Atıksu Arıtma tesisinin, yapılan revizyon işleminden sonra Yeniçiftlik Mahallesinin tamamının atıksuyunu arıtabilir duruma gelmiş olduğunun, ayrıca tesisin vidanjör de kabul ettiğinin ilgisini aldı. Marmaraereğlisi İlçe Merkezinin içme suyunu arıtan içme suyu arıtma tesisinin revizyonunun tamamlanmasına günler kala olduğunu öğrenen Başkan Albayrak, bu yatırımların tamamen TESKİ'nin özkaynakları ile yapıldığının altını çizdi.

İncelemelere TESKİ'nin Çorlu İlçesinde sürdürdüğü çalışmalar ile devam edildi. TESKİ Çorlu'nun Havuzlar Mahallesinde kanalizasyon inşaatı çalışmalarını sürdürmektedir. Başkan Albayrak'ın incelemeleri sırasında alanda bulunan çok sayıda vatandaş, mahallelerine böyle bir hizmetin getirildiğinden dolayı Başkan Albayrak ve TESKİ ekibine ayrıca teşekkür etti.

Çorlu İlçesinin ardından, Süleymanpaşa'ya içme suyu sağlayan ve 40 yıl önce yapılmış olan eski hattın yenilenmesi işi olan Sarılar İçme Suyu Ana İsale Hattı çalışmaları ve isale hattının Ergene Nehri geçişi çalışmaları incelendi. Yapılan çalışmalar sırasında bin 500 tonluk bir içme suyu deposunun inşaatının tamamlandığı ve diğerinin de yapımının devam ettiği görüldü.

TESKİ'nin Muratlı Balabanlı Mahallesinde sürdürdüğü içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını incelemek üzere Balabanlı Mahallesine hareket eden Başkan Albayrak, Genel Müdür Başa ve beraberlerindeki teknik heyet, mahalle halkının yoğun ilgisinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Başkan Albayrak ve Genel Müdür Başa, ilgili mahalle halkına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ve TESKİ'nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi, vatandaşların taleplerini dinledi. Mahalle halkı da TESKİ'nin yapmış olduğu içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarından dolayı Başkan Albayrak ve Genel Müdür Başa'ya teşekkür etti.

TESKİ'nin il genelinde yapmış olduğu yatırımlara oranla, yüksek bir paya sahip olan TESKİ'nin Ergene'deki yatırımlarını incelemek üzere yola çıkıldı. 30 Milyon TL civarında maliyete sahip olan Ergene İlçesi, Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleri İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı çalışmaları incelendi. Mahalleye yeni şebekeden ilk içme suyu, deneme amacıyla Başkan Albayrak, Genel Müdür Başa ve beraberlerindeki heyetin vanayı çevirmesiyle verildi. Başkan Albayrak, "Yeşiltepe Mahallesi artık eski asbestli borulardan değil, yeni ve sağlıklı borulardan su içecek" dedi.

TESKİ'nin Çerkezköy İlçesinde devam eden yatırımlarının incelenmesi kapsamında, kanalizasyon şebeke, kanalizasyon kolektör ve kanalizasyon terfi hattı inşaatı çalışmaları incelendi. Hızla devam eden çalışmalardan vatandaşların da oldukça memnun olduğunun bilgisi alındı. Yıllardır fosseptik kullanan aboneler TESKİ'nin yaptığı bu yatırımlar sayesinde artık kanalizasyon hattına kavuşmuş olacak. Çerkezköy'ün atıksuyu yeni yapılan atıksu arıtma tesisine iletilecektir ve burada arıtılarak deşarj edilecek.

Günün sona ermesiyle birlikte son inceleme yapılan yer Kapaklı İlçesi oldu. Karaağaç Mahallesinde yapılan kanalizasyon kolektör hattı sayesinde, mahallenin atıksuları Karaağaç Deresine deşarj edilmediğinden dolayı Karaağaç Mahallesinde duyulan pis koku artık duyulmamaktadır. Bu değişimin vatandaşlar tarafından da fark edildiğini gören Başkan Albayrak, "Halkımız her zaman her şeyin en iyisini hak ediyor. TESKİ olarak halkımıza hep en güzelini vereceğiz" dedi.

Başkan Albayrak, günün erken saatlerinden beri incelediği, TESKİ'nin il genelinde gerçekleştirdiği bedeli 200 Milyon TL'nin üzerinde olan tüm altyapı çalışmalarını oldukça başarılı ve vatandaş odaklı bulduğunu, çalışmalara hızla devam edileceğini ve Tekirdağ halkının bu çalışmalar sayesinde daha iyi bir yaşam seviyesine kavuşacağını dile getirdi. Yapılan tüm bu çalışmalarda emeği geçen, başta TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa'ya, Genel Müdür Yardımcılarına, Yönetim Kurulu Üyelerine, başkanlarına, birim müdürlerine ve canla başla çalışan tüm TESKİ emekçilerine teşekkür etti, çalışmalarında başarılar diledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Albayrak Teski'nin Tekirdağ'ın 5 İlçesindeki Yatırımlarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement