Başkan Bozkuş, Su Arıtma Tesisinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Bozkuş, Su Arıtma Tesisinde İncelemelerde Bulundu

Başkan Bozkuş, Su Arıtma Tesisinde İncelemelerde Bulundu

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediyeye ait su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

07.09.2013 14:12

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediyeye ait su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Tesiste su arıtma işlemini gözlemleyen Bozkuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şehrin su ihtiyacının Bayburt Barajı'ndan karşılandığını söyledi.

Barajda biriken suyun isale hattı aracılığıyla tesise nakledildiğini ifade eden Bozkuş, suyun nakilden sonra arıtma tesisinde gerekli işlemler yapıldıktan sonra şehre verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Arıtılan suyumuz her gün kontrol ediliyor. Suyumuza dışarıdan katılan herhangi bir atık su yoktur. Barajdan gelen suyumuzun Mangan miktarının artması dolayısıyla biz haklı olarak bunun istenilen seviyeye düşürülmesi için Potasyum Permonat kullandık. Bundan dolayı da kimyasal bilişim burada reaksiyona girdi."

Sonuçta suyun renginin ve kokusunun değiştiğine değinen Bozkuş, bunun sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil etmediğine dikkati çekerek, bunun bilinçli yapılan bir uygulama olduğuna ifade etti.

Bozkuş, daha sonra bir pet şişenin içine doldurduğu suyu içerek basın mensuplarına da ikram etti. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Bozkuş, Su Arıtma Tesisinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement