Başkan Kertiş ile Her Köy Miting Meydanı - Son Dakika
Yerel

Başkan Kertiş ile Her Köy Miting Meydanı

Başkan Kertiş ile Her Köy Miting Meydanı

AK Parti Bayındır Belediye Başkan Adayı Mehmet Kertiş, seçim çalışmalarını her gün biraz daha arttırarak devam ediyor.

26.02.2014 13:04

AK Parti Bayındır Belediye Başkan Adayı Mehmet Kertiş, seçim çalışmalarını her gün biraz daha arttırarak devam ediyor. Bu hafta içi Hasköy, Hisarlık ve Ergenli köylerine ziyaretler gerçekleştiren Başkan Kertiş'e, 330 araçlık bir konvoy eşlik etti. Yaptığı icraatları anlatan Başkan Kertiş "Bizde bu hizmet etme ve çalışma aşkı varken, saray gibi yaptığımız Belediye binasına başkasının gelip oturmasına bu seçimde müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Bayındır Belediye Başkanı ve AK Parti Bayındır Belediye Başkan Adayı Mehmet Kertiş; AK Parti İlçe teşkilatı ve ekibi ile beraber, seçim çalışmalarına büyük bir ivme kazandırdı. Köy gezilerini sürdüren Mehmet Kertiş, 330 araçlık konvoylarla, köy buluşmaları adeta birer mitinge dönüşüyor. Köylülere gelecek dönemde yapacakları projeler üzerinde duran Kertiş, köylülerden destek alkışları ve teveccühler alıyor. Kendisinin de köylü olduğunu ifade eden Kertiş; "Benden önceki Bayındır'ı hatırlayın, bugünkü Bayındır'a bakın, beş dakika düşünün, kararınızı ona göre verin. İşte, köylüdür dedikleri adamın farkı, bu beş yılda yatıyor. Benden önce de belediye başkanı vardı. Ama Belediye binası yoktu, bugün yapılan hizmetler yoktu." dedi.

HİZMET ETMEYEN SARAY GİBİ BELEDİYE BİNASINA GİREMEZ

Başkan Kertiş'in Hasköy ziyaretine AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen, AK Parti Belediye Meclis adayları ve partililer eşlik etti. Yaklaşık 330 araçla köye gelen Başkan Kertiş ve beraberindekiler köylüler tarafından davul zurna ekibiyle karşılandılar. Hasköy'de büyük bir kalabalığa hitap eden Kertiş, yapacağı yatırımları anlatarak, kalabalığı coşturdu. Konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen Kertiş, köy buluşmalarını birer mitinge dönüştürüyor. Başkan Kertiş Hasköy'de "Ben burada verilen sözleri tutmayan, yapılmayan işleri anlatmıyorum. Bakın, açık Pazar yeri dediler arkadaşlarımız şimdi bitirmek üzereler. Geldiğimizde üretim yollarında bir karış asfalt yoktu. 2006'dan beri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlıdır bu köy, ama asfalt yapmadılar. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana beş kere önerge verdik, bastıra bastıra, söke söke bu köyler için hizmet aldık." dedi. Başkan Kertiş konuşmasının devamında, gelecek dönemde projelerinin ücretsiz hazırlanacağı 'Özel Köy Konutları' ve tarımsal kalkınmayı sağlayacak projelerini köylüye anlattı.

ERGENLİ BARAJI YAPILACAK

Hasköy'ün ardından Ergenli'ye geçen Başkan Kertiş, Ergenli köyüne termal tesislerinin kurulması ve Ergenli Baraj inşaatının yapılması müjdelerini verdi. Ergenli halkı tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Başkan Kertiş ve beraberindekiler, köy kahvehanelerini ve esnafları gezerek köy meydanına geçtiler. Burada halka seslenen Başkan Kertiş; Ergenli Barajı ihalesinin yapıldığının müjdesini vererek "Buranın Termal sularını değerlendirip AB standartlarında tesisler oteller yapacağız. Sağlık turizmi alanında kentimizi, köyümüzü Türkiye'ye hatta Dünyaya tanıtacağız böylece binlerce gencimize istihdam alanları yapmış olacağız. Bununla bitmedi yapacağımız soğuk hava depoları projelerimizle; burada tarımın önünü açacağız. Ergenli Barajı yapımını tamamladık mı bölgemiz Egede bir yıldız gibi parlayacak." Dedi. Başkan Kertiş, konuşmasının devamında Ergenli'ye yapacakları termal turizm yatırımlarının 44 trilyon tutarın da olacağını da sözlerine ekledi. Kertiş; elinde belge olmadan konuşanlar için "Lafa bakarım laf mı diye adama bakarım adam mı diye! Biz laf değil iş üretiyoruz işte projelerimiz işte yaptıklarımız! Ergenli barajı hayaldi gerçekleştiriyoruz, Zeytinova Barajı rüyaydı oldu. Yollar, köprüler, kültürel hizmetler, iş sahaları Bayındır'ı yarınlara taşıyacaktır." dedi. Başkan Kertiş köyden ayrılmak üzereyken Mehmet Keleşoğlu isimli engelli vatandaşa da tekerlekli sandalye sözü verdi.

BAŞKANIN GÖREVİ VATANDAŞA HİZMET

Başkan Kertiş ve beraberindekiler Hisarlık köyünde, coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Hisarlık köyünde vatandaşlara seslenen Kertiş; Belediye Başkanın görevi vatandaşlar için sağlıklı, sosyal yaşam alanları üretmek olduğunun altını çizerek "İzmir büyük şehir Belediyesi ödeneğini aldığı halde bu köylere kanalizasyon alt yapısı yapmıyor böylece bu pislikler hep derelerimizi kirletmektedir. Ben de diyorum ki Hisarlık köyü 30 Martta bunların cevabını verecektir." Diyen Kertiş sözlerinin devamında "akrabalık, dostluk karın doyurmuyor, sorun çözmüyor, hizmet üretmiyor. Kim yapıyor memleketin derdini dert edinmiş ben ve benim hizmet ekibim yapıyor." Dedi. Kertiş konuşmasının ardından köydeki kadınlarla sohbet etti, çocuklarla fotoğraf çekildi.

Konvoyun kalabalık olması sebebiyle köy girişinde zaman zaman trafik sıkışıklıkları da yaşandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kertiş ile Her Köy Miting Meydanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement