Başkan Oğul, Geleceğin Sağlıkçılarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Oğul, Geleceğin Sağlıkçılarıyla Buluştu

Başkan Oğul, Geleceğin Sağlıkçılarıyla Buluştu

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, okulda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

09.10.2013 16:21

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, okulda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Okul'un konferans salonunda yapılan etkinlikte konuşan Yüksek Okul Müdürü Prof Dr. Hasan Serdar Gergerlioğlu, farklı bir etkinlikle kenti ve Akşehir'i konuşacaklarını dile getirerek katılımları için Başkan Oğul'a teşekkür etti.

Konuşmasına 2013-2014 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlı olması ve başarı dolu geçmesi temennisi ile başlayan Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Bu buluşma gerçekten çok önemli. Üniversitelerin, fakültelerin ya da yüksek okulların halkla kaynaşması gerekir. Hele sizler, ileride sağlık sektöründe çalışacağınız için o dönemde halkla karşılaşacağınız sorunlarla ilgili olarak bu günden tecrübe kazanmanızı sağlayabilirsiniz. Üniversiteler, fakülteler, Yüksek Okullar halktan kopuk olmamalı" dedi.

Akşehirlilerle, yüksek okul öğrencilerini kaynaştırmak ve bir araya getirmek için Yüksek Okul Müdürlüğü ile birlikte çeşitli çalışmalar yapacaklarına vurgu yapan Başkan Oğul, "Halkımızın sağlık problemleri var, bu problemlerinde sizlerle birlikte halkımıza bir eğitim desteği verebilir miyiz diye düşünüyoruz? Şehrimizde yoğun bir diyabet hastası var ya da obezite ile ilgili panel yapılabilir. Tabi ki bunlar sizin alanınız. Biz de belediye olarak sizlerin okul dışındaki ortamınızda da rahat bir eğitim öğrenim görebilmeniz için elimizden geldiğince sizlerin istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Akşehir'de çok yakın zamanda 3-4 bin üniversite öğrencisi olacak. Bu öğrencilerimizin boş zamanlarında yada okul dışındaki zamanlarında iyi vakit geçirebilmelerini ve etkin bir şekilde faaliyetler yapabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

"AKŞEHİR BİR SELÇUKLU ŞEHRİDİR"

Öğrencilere Akşehir hakkında da bilgi veren Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "hangi şehre giderseniz gidin, o şehrin kendi yaşadığınız şehirden olan farklılıklarını keşfedin. Farklılıkları keşfederseniz o zaman o şehirde yaşamaktan, o şehirde eğitim almaktan keyif alabilirsiniz. Ama o farklılığı görmezseniz mutsuz bir şekilde 4 yıl geçirir ve gidersiniz. Biz sizlerin burada eğitim aldığı dönemde mutlu bir şekilde yaşamanızı da istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Akşehir'in bir Selçuklu şehri olduğunu vurgulayan Başkan Oğul, "Çok kişi Akşehir'e gelir ve 'ben Akşehir'i gördüm' der. Şehrin apartmanlarının olduğu bölümü görür ve 'Akşehir'i gördüm' der. Hayır, Akşehir'i görmemiştir. Akşehir bir Selçuklu şehri ve 2 Bin yıllık bir tarihe sahiptir. Sivil mimarisi ile gerçekten tarihi ve güzel bir şehirdir. Akşehir'deki o tarihi dokunun içinde gezerken tarih ve kültür dersleri de almış olursunuz. Bu sebeple benim sizlere tavsiyem eski Akşehir'i gezmeniz. Burada gezerken sivil mimari örneklerini, Selçuklu döneminden kalma eserleri görür ve Selçuklu medeniyetini buradaki eserlerden öğrenebilirsiniz" dedi.

Öğrencilerin, sosyal ve kültürel etkinlikleri için belediye olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Abdülkadir Oğu, "Akşehir'e çok güzel bir aquapark kazandırdık. Bu tesiste size indirim uygulamaları yapılabilir ya da bizim belediye olarak oradan yararlanacağımız ücretsiz saatlerde, sizlere bu saatleri kullandırabiliriz. Çoğu ilde olmayan Orta Anadolu'nun en büyük tesisi olan bu komplekste sizlerinde spor yapması ve yüzebilmesi için gerekli desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

Akşehir'de 6-7 tane spor salonu olduğunu belirten Başkan Oğul, bu spor salonlarından yararlanmak isteyen Yüksek Okul öğrencilerinin okulda oluşturacakları spor kulüpleri sayesinde bu salonlarından yararlanmaları için görüşmeler yapabileceklerini söyledi.

Akşehir'deki öğrencilerin, barınmadan yeme içmesine ya da rahatça çay içip sohbet edecekleri müzik dinleyebilecekleri kafelere kadar birçok konuda çalışma yaptıklarını ve bu çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Oğul, öğrencilerden gelecek talep ve istekler doğrultusunda bu çalışmalara yön vereceklerini de kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrenciler Başkan Oğul'a okulları ve Akşehir için yapılmasını istedikleri konuları iletti.

Etkinliğin sonunda Başkan Oğlu, öğrencilere Akşehir ve Nasreddin Hoca ile ilgili kitap ve tanıcı broşürleri hediye etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Oğul, Geleceğin Sağlıkçılarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement