Başkan Özgen Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Özgen Güven Tazeledi

Başkan Özgen Güven Tazeledi

Balıkesir Umum Madeni Eşya ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu KÜÇÜKSAN toplantı salonunda gerçekleştirildi.

04.02.2017 17:18

Balıkesir Umum Madeni Eşya ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu KÜÇÜKSAN toplantı salonunda gerçekleştirildi. 2 liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Hüseyin Özgen güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

KÜÇÜKSAN toplantı salonunda gerçekleştirilen Balıkesir Umum Madeni Eşya ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu divan Başkanlığına Erol Ayvaz, katip üyeliklere ise Hasan Yalaman ve Osman Kolukısa önerilerek seçildi. Genel kurulda Mevcut Başkan Hüseyin Özgen ve Ferit Güngör'ün listeleri seçime katıldı. Açık oylamayla yapılan seçimlere 273 kişi katıldı. Yapılan oylama sonrası Ferit Güngör 23 oy alırken Hüseyin Özgen'in 221 oy aldığı seçimlerde 29 çekimser oy kullanıldı. Hüseyin Özgen yaptığı açıklamada 24 eylül 2016 tarihinde kooperatif başkanı Hasan Çırak'ın vefatından sonra başkanlık görevine geldiğini hatırlatarak " Bu vesile ile kurucu başkanımız Yunus Baysal ile kooperatifimiz başkanlığını yapmış olan Hasan Çırak'ı ve ebediyete ermiş tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmet anıyorum. 2016 yılı kooperatifimiz için çok verimli bir yıl olmuştur. Kurulduğumuzdan bu güne kredi miktarı 1998 yılından 2012 yılına kadar yani 14 yılda 3 milyon 666 bin TL iken sadece 2016 yılında esnaf ve sanatkarımıza kullandırdığımız kredi tutarını 6 kat artırarak 20 milyon 330 bin liraya ve toplamda kullandırdığımız kredi miktarı 35 milyon 200 bin TL'ye ulaşarak esnaf ve sanatkarımıza hizmetkar olduk. Aynı zamanda Balıkesir esnaf ve sanatkarına ve Balıkesir ekonomisine taze para girişi sağlanarak, Balıkesir esnaf ve sanatkarımızın gelişimleri ve ihtiyaçları için katkıda bulunmaya çalıştık. Bu yıl içerisinde devletimiz tarafından sağlanan sıfır faizli kredi imkanı ile şehrimiz de bulunan 82 adet esnafımıza toplamda 2 milyon 303 bin Türk lirası kullandırdık. Yine göreve geldiğimiz 2012 yılı takip oranımız yüzde 50'ler de iken kooperatifimiz kredi değerlendirmede 5 grup da 50.000 TL kredi kullandırılıyor iken 2013 yılı sonunda takip oranımız yüzde 14,34'e ve 2016 yılı sonunda bu oran yüzde 5,8 e kadar çekilmiş ve kooperatifimiz kredi değerlendirmede birinci ve en üst gruba çıkarak 150 bin TL'ye kadar kredi kullandırmaktadır. 2017 yılında da kooperatifimiz birinci ve en üst gruptan çalışmaya devam etmektedir. takibimiz ise şu an itibari ile yüzde 5,8'lerdedir. 2016 yılı içersinde 132 esnaflığı bırakmış ve 223 yeni ortak katılımı ile ortak sayımız 1307'ye ulaşmıştır. 2017 yılı içersinde yine aynı heyecan ve istikrar ile siz değerli ortaklarımıza hizmet etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2017 yılı içersindeki hedefimiz kooperatifimize bir hizmet binası kazandırmak olacaktır. bu konu aynı zamanda bugünkü genel kurul gündemimizin 13.maddesinde konuşulacaktır" dedi.

Hüseyin Özgen başkanlığındaki Balıkesir Umum Madeni Eşya ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetim kurulunda Serdar Kese, Batu Otlar, Fuat Kalya ve Hasan Başak oluşurken Denetim Kurulunda Melih Yeşilbiçer ve Yaşar Kaçar yer aldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özgen Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement