Başsavcı'ya Veda İftarı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Başsavcı'ya Veda İftarı Düzenlendi

Başsavcı\'ya Veda İftarı Düzenlendi

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına tayinin çıkması nedeniyle Niğde Valili veda iftarı düzenledi.

11.07.2014 15:21

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına tayinin çıkması nedeniyle Niğde Valili veda iftarı düzenledi.

Niğde Polis evinden düzenlenen iftara Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Ağır Ceza Reisi Hüseyin Uğurlu, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, protokol eşleri, Cumhuriyet Savcıları, hakimler, kamu kurum müdürleri katıldı.

Başsavcı Hayreddin Akçıl'ın veda iftarında Akçıl'ın çalışkan bir insan olduğunu söyleyen mesai arkadaşları Akçıl ile ilgili hatıralarını anlattı.

Akçıl, yeni Adliye binasını projesinde çok emek harcadı. Yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirten Akçıl, Adliye Sarayının inşaat ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

Programda konuşma yapan Vali Kılıç, "Kıymetli başsavcımızın gayretleri ve özünde taşıdığı değerleri ile kurumlar arasındaki işbirliği zirveye çıkmıştır. Civar illere örnek olmasında hatta ve hatta cumhuriyet tarihinde örnek sayılabilecek bir çalışmanın ürünlerini ortaya çıkarmada çok etkili olduğunu tahmin ediyorum. Meslek hayatımda yaklaşık 30 yılı doldurdum. Bende hukuk mezunu olarak azda olsa hukuktan anlarım. Başsavcımız hukuk bilgisi olarak fevkalade dolu birisidir. Adaleti temin etme noktasındaki hassasiyetleri açıktır. Başsavcımız sayesinde Niğde ve Niğde adliyesi çok şeyler kazandı. Bende şahidim ki Niğde adliyesindeki her çalışanın derdi onun derdiydi. Sorunları çözmeden rahat edemezdi. Değerli eşi ile birlikte hakim, savcı, katip kısacası tüm personelin derdini kendilerine dert edinirlerdi" dedi.

Veda konuşması yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl ise yaptığı konuşmasında, "ben hiçbir şeyim, eğer biz varsak her şeyiz. Ben böyle düşünüyorum. Eğer bir çalışmada başarı ve memnuniyet varsa öncelikli olarak birlikte çalıştığım hakim ve savcı arkadaşlarımla adliye personelim, ailem ve Valimiz Necmeddin Kılıç'ın katkısı çok büyüktür. Hiçbir zaman başarı olsun yarış olsun diye düşünmedik. Biz çalışırken devletimiz için çalıştık. İşimiz ne ise onu kanunlar çerçevesinde yapmaya çalıştık. Niğde benim 6. Görev yerimdi Trabzon ise yedi olacak. Şunu söylemek isterim ki Niğde'den ayrılmayı ben istemedim görev süresi dolduğu için gitmek zorunda kalıyorum. Yoksa Niğde'de daha yapacak işlerimiz vardı. Bunların başında Adliye sarayının inşaatıydı. Çok şükür bu gün itibarıyla belediyeye özel idareden dosya ulaştı. Arsa devir takasla ilgili bir meclis kararı kaldı. Bende biliyorum ki belediye başkanımız meclisi olağan üstü toplayarak bu kararı alacaktır. Çünkü oda en başından beri bu konuya hassasiyet gösterdi. Yaklaşık 14 dönüm bir arazi üzerine adliye inşaatı ihale aşamasına gelmiştir. Muhtemelen kasım ayında da temeli atılacaktır. Kısacası 3 yılın nasıl geçtiğini ben anlayamadım ilimizde çok güzel şeyler olmaya başladı. Umarım bundan sonrada olacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Ağır Ceza Reisi Hüseyin Uğurlu, Başsavcı Akçıl'a hediyeler verdi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başsavcı'ya Veda İftarı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement