Bayanların At Binme Tutkusu - Son Dakika
Yerel

Bayanların At Binme Tutkusu

Bayanların At Binme Tutkusu

BİTLİS (İHA) – Bitlis'teki Rahvan Atlı Spor Kulübü Derneği tarafından verilen binicilik eğitimine özellikle bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

30.09.2013 16:48

BİTLİS (İHA) – Bitlis'teki Rahvan Atlı Spor Kulübü Derneği tarafından verilen binicilik eğitimine özellikle bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

Dernek tarafından Hersan Mahallesi'nde verilen binicilik eğitimi, 7'den 70'e herkesten ilgi görüyor. Rahvan Atlı Spor Kulübü Derneği Başkanı Yunus Haznedar, 2004 yılında kurdukları dernekle Bitlis'in unutulmaya yüz tutmuş ata sporu biniciliği yeniden canlandırmayı hedeflediklerini söyledi. Derneğin 150 üyesi olduğunu vurgulayan Haznedar, "Bitlis'in kendi kültürü olan çavgan ve rahvan sporu unutulmuş. Bu ata sporunu tekrardan canlandırmaya çalışıyoruz. Kulübümüzü daha iyi yerlere getirmek için birkaç proje yaptık. Üniversite öğrencileri, memurlar ve vatandaşlar biniciliğe yoğun ilgi gösteriyor. Bitlis'te binciliği yaygınlaştırmak için destek bekliyoruz" diye konuştu.

Dernek yöneticisi Rüveyda Gündoğdu ise, geçmiş yıllarda kadınların gezmeye gittiklerinde atları kullandığını, ancak şu an için böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Unutulmaya yüz tutmuş ata sporunu kadınlar arasında yaygınlaştırmaya çalıştıklarını anlatan Gündoğdu, "Amacımız ata sporumuzun devam etmesi ve gençlerin böyle güzel uğraşlara yönelmesi. Var gücümüzle elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencisi Cansu Arslan ise, Erzurumlu olduğunu ve biniciliğe ilgi duyduğunu kaydederek, fırsat buldukça eğitimlere katıldığını dile getirdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayanların At Binme Tutkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement