Bayburt Belediyesi'nin Engelli Duyarlılığı Gözden Kaçmadı - Son Dakika
Yerel

Bayburt Belediyesi'nin Engelli Duyarlılığı Gözden Kaçmadı

Bayburt Belediyesi\'nin Engelli Duyarlılığı Gözden Kaçmadı

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı makamında ziyaret eden Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir, Bayburt Belediyesi'nin çalışmalarında engellilere yönelik göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

21.06.2013 11:01

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı makamında ziyaret eden Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir, Bayburt Belediyesi'nin çalışmalarında engellilere yönelik göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir, ÖDES projesi kapsamında yürüttükleri 'Hayatı Beraber Paylaşım Projesi' kapsamında hazırladıkları kitabı Belediye Başkanı Polat'a takdim etti.

Beraberinde Beyaz Ay Derneği Bayburt Şube Başkanı Serhat Kılıç, Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şube Başkanı Aydın Soysal, Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şube Eski Başkanı Murat Dumlupınar ve proje koordinatörü Mutlu Adak ile birlikte Belediye Başkanını ziyaret eden PMYO Müdürü Demir, proje kapsamında yayınladıkları 'Engelli Hakları ve Engellilerin Ulaşabilirlik Kılavuzu' adlı kitabı başkan Polat'a takdim etti.

Müdür Demir, ziyaret sırasında belediyemizin çalışmalarında engellilere göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Belediye Başkanı Polat'a şükranlarını bildirdi. Demir, "Bayburt'ta yapılan özellikle kaldırım çalışmaları dünya standartlarını yakaladı. Şehiriçi dolmuşlarda engelli rampası uygulamasını ülkemizde ilk uygulayan illerden biriside Bayburt olmuştur. Engellilere yönelik sosyal ve kültürel etkinliklere verdiği katkıdan dolayı belediyeden memnunuz" dedi.

Ziyarete gelen heyet ile bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Polat ise, engelli vatandaşlar başta olmak üzere herkese yönelik hizmetlerin bundan sonrada artarak devam edeceğini vurguladı.

HAYATI BERABER PAYLAŞALIM PROJESİ

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen bu projenin hedefi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesi ortaklığı ile ilimizde yaşayan engelliler için ulaşılabilirlik sorunlarının giderilmesine farkındalık yaratarak, eğitimler vererek bilinçlendirme faaliyetleri ve etkinlikleri düzenleyerek katkıda bulunmaktır.

2005'te çıkarılan 5378 sayılı yasa ile 7 yılda " resmi binaların mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel altyapı alanlarıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış umuma açık hizmet veren her türlü yapıların" engellilere uygun hale getirilmesini öngörmekteydi; ama maalesef ülkemizin birçok ili bunu sağlayamadı ve süre uzatıldı.

"ENGELLİ HAKLARI VE ENGELLİLERİN ULAŞABİLİRLİK KILAVUZU" KİTABI

Kitap 5678 sayılı kanunun uygulanmasına yardımcı olmak ve sorumlu kurum ve kuruluşları aydınlatmak amaçlı hazırlanan, içerisinde Engellilerle ilgili kavramları, engellilerin yaşadıkları sorunları, BM Engelli Haklarını, 5378 sayılı kanunu, ulaşabilirlik kılavuzunu içeriyor.

Kitap Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu'nun Engellilerle ilgili raporu, engelli hakları, 5378 sayılı kanun ve İzmir Mimarlar Odasının Ulaşılabilirlik kılavuzundan faydalanılarak hazırlandı. Kitap tamamen bu alanda etkin kurumların çalışmalarının derlenmesinden ve kanunları içeren fayda üreten bir tarzda hazırlanmış bulunuyor. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt Belediyesi'nin Engelli Duyarlılığı Gözden Kaçmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement