Bayburt'ta Köydes Dönem Sonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta Köydes Dönem Sonu Toplantısı Yapıldı

Bayburt\'ta Köydes Dönem Sonu Toplantısı Yapıldı

Vali Ünlüer: "Benim köy muhtarlarından isteğim temel sorunlarını bize taşısınlar"

22.10.2013 17:03

Bayburt'ta, KÖYDES 2013 yılı dönem sonu toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Mükerrem Ünlüer başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, bazı kamu kurum temsilcileri ile köy muhtarları katıldı.

Ünlüer, burada yaptığı konuşmada, muhtarlardan köylerinin temel sorunlarını kendilerine mutlaka ulaştırılmalarını isteyerek, "Siz bu temel sorunlarınızı bize getirirseniz biz de kışın ölü mevsimde bunları projelendirip 2014 yılında daha fazla faaliyet yaparız" dedi.

Bayburt'un köylerinin altyapı olarak Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade eden Ünlüer, "Bunu görmek beni memnun etti. Bu yeterli mi, hayır, daha iyisini yapacağız inşallah. Özellikle Bayburt'u yol yapımı ve bu yolların asfaltlanması konusunda doğuda kıyaslayacağımız hiçbir il yok. Örneğin Erzurum'da asfalt oranı yüzde 13, Bayburt'ta bu yüzde 90'ların üzerinde ki bu çok sevindirici bir durum. Bundan sonraki hedefimiz inşallah yollarımızın ikinci kat asfaltlarını tamamlamak, köylerin altyapılarını tamamlama, içme suyu, sulama suyu olsun bunların eksiklerini tamamlamak" diye konuştu.

Vali Ünlüer, amaçlarının köylerde yaşanabilir seviyeyi daha üst noktalara çıkarmak olduğunu kaydederek, "Köyden şehirlere olan göçü mümkün mertebe durdurmak. İlden de başka illere olan göçü durdurmak. Onun için yaşam kalitesini, altyapı standardını mümkün mertebe yükseltmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Vali Ünlüer, daha sonra muhtarların dile getirdiği sorun ve önerileri dinleyerek not aldı. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta Köydes Dönem Sonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement