Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun Açıklaması

Bayburt Üniversite Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Aydıntepe ve Demirözü'nde açılması planlanan meslek yüksekokullarına ilişkin resmi yazının kendilerine ulaştığını bildirdi.

13.05.2015 17:15

Bayburt Üniversite Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Aydıntepe ve Demirözü'nde açılması planlanan meslek yüksekokullarına ilişkin resmi yazının kendilerine ulaştığını bildirdi.

Coşkun, Rektörlük'te düzenlediği basın toplantısında, gelecek yıl için 19 bölüm açtıklarını, bu bölümlere ilk yıl itibarıyla 800 ile bin arası öğrenci geleceğini söyledi.

Eğitim fakültesinin yapılmakta olduğunu, Merkezi Araştırma Laboratuarının 15-20 güne teslim alacaklarını ifade eden Coşkun, "Bu laboratuarda biz Türkiye'den iş alıp yapacağız. Meslek yüksekokulunun binası bitti. 15-20 gün içerisinde orayı teslim alırız ve taşınırız diye düşünüyorum. Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfını kurduk. Ona bağlı kolej açma gibi bir fikrimiz var" diye konuştu.

Aydıntepe ve Demirözü'ne meslek yüksekokulu açılmasıyla ilgili resmi yazının geldiğini, gelecek yıl bu ilçelerde üniversite öğrencilerinin bulunacağını dile getiren Coşkun, "Demirözü'nde Laborant Veteriner Sağlık Bölümü ve Turizm Otel İşletmeciliği Bölümünü açtık. Aydıntepe'de de Gıda Teknolojisi Programını ve Yerel Yönetimler Programını açtık. Bu programlar Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksekokuluna bağlı. Bu arada ilahiyat fakültesi, kütüphane, yaşam merkezi ve beden eğitim meslek yüksekokulunun temellerini bu yaz atabiliriz" dedi.

Coşkun, 315 öğretim elemanları olduğunu kaydederek, "Bunun 80'i öğretim üyesi. Yakın zamanda 100 rakamını aşarız. Bayburt Üniversitesi olarak kendi kendine yeter bir üniversite haline geldik" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement