Bayraklarda Hilalimiz-Güldeste 1" Şiir Kitabı Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Bayraklarda Hilalimiz-Güldeste 1" Şiir Kitabı Tanıtıldı

Bayraklarda Hilalimiz-Güldeste 1" Şiir Kitabı Tanıtıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva’nın başkanlığında bir heyet tarafından hazırlanan, Türk ve Azeri kadın şairlerin şiirlerinden oluşan “Bayraklarda Hilalimiz-Güldeste 1” isimli şiir kitabı, okuyucuyla buluştu.

16.11.2014 11:32

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva'nın başkanlığında bir heyet tarafından hazırlanan, Türk ve Azeri kadın şairlerin şiirlerinden oluşan "Bayraklarda Hilalimiz-Güldeste 1" isimli şiir kitabı, okuyucuyla buluştu.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Güney, Eskişehir- Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB), Eskişehir Şairler Derneği (EŞAD) ve Eskişehirli Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) üyelerinin katılımıyla gerçekleşen kitap tanıtım gününde, kitap içerisinde şiirleri olan kadın şairler, kendi şiirlerini okudular.

Ardından konuşma yapan ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Tamilla Aliyeva Abbashanlı, kitap fikrinin Emirdağ'da bir şiir gününden dönerken oluştuğunu ve hayata geçirildiğini anlattı. Programın onur konuğu olan 'Öğretmen Benisa' seri romanlarının yazarı Huriye Saraç, "Kadınlarımızı her alanda başarılarıyla görmek beni gururlandırıyor" dedi.

ESAB Onursal Başkanı Muharrem Kubat ise, yaptığı konuşmada, kadın şairleri çalışmalarından dolayı kutladığını belirtti. Kubat, ESAB gibi kültür ve sanat derneklerinin, sanat ve edebiyat hayatına çok önemli katkılarda bulunduğunu kaydetti.

Belçika'dan Eskişehir'e gelen Gent Türk Ocağı kurucusu Recep Tuncer Sarı, Belçika'yla kurulan dostluk köprüsünü anlatarak, "Eskişehir'e her geldiğimde, böylesine ruhları okşayan sanat ve edebiyat etkinliklerine katılmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklarda Hilalimiz-Güldeste 1' Şiir Kitabı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement