BDP Karacadağ'da Halaylar Eşliğinde Seçim Bürosu Açtı - Son Dakika
Yerel

BDP Karacadağ'da Halaylar Eşliğinde Seçim Bürosu Açtı

BDP Karacadağ\'da Halaylar Eşliğinde Seçim Bürosu Açtı

BDP Karacadağ bölgesi Alatosun (Kulrovî) köyünde halaylar eşliğinde seçim irtibat bürosu açtı.

04.03.2014 16:57

Yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarına devam eden BDP Kulrovî (Alatosun) köyünde seçim irtibat bürosu açtı. Seçim bürosu açılışına Bağlar Belediye eş başkan adayları Birsen Kaya Akat, Eşref Güler, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Bağlar İlçe yönetimi, Barış Anneleri ve birçok yurttaş katıldı.

Eş başkanlar ve beraberindekiler ilk olarak Terxanê (Terhane) köyünde halkla buluştu. Köyün girişinde köy halkı tarafından araçlarla karşılanan eş başkan adayları ve partililer yüzlerce araçlık konvoyla köye giriş yaptı. Bağlar Belediye eş başkan adayları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler bir süre köy halkıyla sohbet edip, köyün genel sorunlarını dinledi.

Terxanê (Terhane) köyü ziyaretinin ardından Kulrovî (Alatosun) köyüne geçen heyet köyde seçim irtibat bürosu açtı. Seçim bürosunun açılışından önce partililer ve eş başkanlar hep beraber halay çekti. Eş başkanların çocuklarla birlikte halay çekmeleri de dikkat çekti.Birsen Kaya Akat, köydeki kadınları evlerinde ziyaret edip, kadınların sorunlarını dinledi.

'KARACADAĞ HALKI 90'LI YILLARIN HESABINI SEÇİM SANDIĞINDA VERECEKTİR'

Seçim irtibat bürosunun, açılış konuşmasını yapan Eşref Güler, 90'lı yıllarda savaş döneminde Karacadağ halkının büyük acılar çektiğini ve o dönemi yaşayanların da şimdi aralarında olduğunu ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:"Birçok kişi neden Karacadağ'dan ses çıkmıyor diye soruyor. Ama biz biliyoruz ki barış süreciyle birlikte 90'lı yıllarda yaşanan acıların hesabını Karacadağ halkı seçim sandığında verecektir" dedi.

Sistemin uzun yıllar köyleri görmezden geldiğini vurgulayan Güler, "90 yıllık devletçi anlayış Kürdistan'da bulunan köylere hizmet götürmedi. Bizlerse bundan sonra sizlerin hizmetinde olacağız. Geçmişte yapılmayanları hep beraber yapacağız" şeklinde konuştu.

'KÖYLERİMİZİ ÖZ YÖNETİM MODELİYLE BERABER YÖNETECEĞİZ'

Kendileri ve partileri için hiçbir zaman isimlerin önemli olmadığına dikkat çeken Güler, "Bizlerin ve partimizin en büyük amacı değerli Kürdistan halkına hizmet etmektir. Bu doğrultuda öz yönetimle köylerimizi sizlerle beraber yöneteceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kulrovî'de misafir olmadıklarını belirten BDP Bağlar Belediye eş başkan adayı Birsen Kaya Akat, "Biz Kürt'ler birlik olmalıyız. Eğer bizler güçlü bir ittifak oluşturursak başarabiliriz" diyen Akat, bu ittifakın da ilk ayağının 2014 seçimlerinden geçtiğine vurgu yaptı. Birsen Kaya Akat'ın ardından konuşan BDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, "30 Mart 2014 seçimlerinde bu bölgede oy oranımız yüzde 70'leri geçmeli. 90'lı yıllarda Kürdistan'da yaşanan acılara en iyi cevabı bu şekilde verebiliriz. Eğer bizler bunu gerçekleştirebilirsek, Kürt özgürlük mücadelesinin geldiği noktayı da dünyaya bu şekilde göstereceğiz" dedi.

2014 seçimlerinde herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine dikkat çeken Aydoğan, özellikle önlerinde ki seçimin Kürt özgürlük hareketi açısından da büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Aydoğan, "Şu bilinmeli ki Kürtlerin değerlerine ve evlatlarına saldıranların Kürdistan'da işi yoktur. Eğer bizler önümüzdeki seçimde oy oranımızı yüzde 70'in üzerinde tutarsak, başta AKP olmak üzere tüm sistem partileri taslarını ve taraklarını toplayıp Kürdistan'ı terk edecekler. Ayrıca verilecek oylarla bu halkın, aslında Demokratik Özerkliği ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istediği de ortaya çıkacaktır. Bu sebeple 2014 seçimi aslında bizler için referandum özelliği taşıyor" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kulrovî (Alatosun) BDP seçim irtibat bürosunun açılışını Nursel Aydoğan, Barış Anneleriyle birlikte gerçekleştirdi. Büro açılışından sonra BDP Bağlar Belediye eş başkan adayları ve partililer Ovabağ köyüne geçerek taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP Karacadağ'da Halaylar Eşliğinde Seçim Bürosu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement