BDP Suriyeli Sığınmacılara El Uzattı - Son Dakika
Yerel

BDP Suriyeli Sığınmacılara El Uzattı

BDP Suriyeli Sığınmacılara El Uzattı

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Batman’a sığınan sığınmacılar, boş bir arazide çadır kurarak yaşamaya başladı.

16.12.2013 17:14

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Batman'a sığınan sığınmacılar, boş bir arazide çadır kurarak yaşamaya başladı. Kar altında kalan sığınmacılara Batman BDP İl Başkanlığı ve belediye el uzattı.

Çadırlarda kalan Suriyeliler halk evi ve belediyeye ait lojmanlara yerleştirilecek. Balpınar beldesinde yaşayan 14 Suriyeli aile çadırlarda yaşama savaşı verirken, BDP il örgütü ve belediye yetkilileri aileleri ziyaret etti. BDP merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, Suriyeli sığınmacıları halk evinde ve lojmanlarda yer tahsis edeceklerini söyledi. Sığınmacıları çadırlarda ziyaret eden BDP'liler ve belediye yetkilileri sorunlarını dinleyerek yardım etmek amaçlı ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını kaydetti. Beldede bulunan boş bir araziye çadırlarını kuran sığınmacılar çadırın içine kurdukları sobanın etrafında ısınmaya çalışıyor. Termometrelerin eksi 5 dereceyi gösterdiği çadırlarda çocukların yalın ayakla dolaştıkları gözden kaçmadı.

BDP Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, "Suriye'den gelen ve Balpınar beldemizde çadırlarda yaşayan 14 ailemizi belediye halk evlerine yerleştireceğiz. Bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Şimdiye kadar kalmaları gerçekten bunu bir eksiklik olarak görüyoruz. Bundan sonra ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BDP Suriyeli Sığınmacılara El Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement