Belediye Başkanlarından Bayram Mesajı - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanlarından Bayram Mesajı

Belediye Başkanlarından Bayram Mesajı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu vatandaşların Kurban Bayramını kutladı.

03.10.2014 12:01

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu vatandaşların Kurban Bayramını kutladı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kayserili hemşerililerimizin ve İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Allah!a şükürler olsun bir bayramı daha huzurlar içerisinde bir bayrama daha eriştik. Bu bayramında aynı şekilde huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Dini bayramlarımızdan biraz zahmetli diye nitelendirdiğimiz bir bayram elbette ki belediyecilik açısından da önemle arz eden boyutları olan bir bayram. Gerek satış yerleri gerek kesim yerleri gerekse temizlik ve çevre boyutuyla. Ama hep ben şunu gördüm Kayserili hemşerilerimiz gerçekten bizlerin tavsiye niteliğinde söylediğimiz kurallara uyan gösterdiğimiz yerlerde kurbanlarını kesen, gösterdiğimiz yerlerde kurbanlarını alan ve daha sonrada çevre kirliliğini arzu etmeyen ve özen gösteren, dağıtmış olduğumuz poşetlere atıklarını ve sakatatını koymak sureti ile ilgili bir yaklaşım seyretmişlerdir. Ben bu boyutu vurgulamak istiyorum. Yine aynı hassasiyeti daha fazlasıyla inşallah görmek istiyorum. Elbette bayram sevinç demektir Coşku demektir, kardeşlik demektir, birlik ve beraberlik demektir. Bu anlayış içerisinde büyüklerimizi hatırlamalıyız, küçüklerimiz kucaklamalıyız gözlerinden öpmeliyiz. Onları sevindirmeliyiz onun yanı başında geçmişimizi ve rahmetli olanları da göz ardı etmemeliyiz. Çünkü onlarda bizi bir bakıma beklerler. Bütün bu güzel duygularla birlikte amacımız birliğimiz ve beraberliğimizi zedelemeden bu bayram sevincini ve coşkusunu yaşamak. Elbette bu sevinci, coşkuyu yaşamanın yanında ülkemizin hemen çevresinde çepeçevre kan ve gözyaşı ile bayramını yapanlarda var. Cenab-ı Allah onlara da kolaylık versin inşallah bu yangınıda söndürsün diye dua ve temennide bulunuyoruz. Sağ duyu hakim olsun ben bir kez daha tüm hemşerilerimizin tüm İslam aleminin özellikle Türk milletinin bayramını tebrik ediyor büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum sevgi ve saygılar" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise bayram mesajında, "Öncelikle İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı hiç durmuyor. Sebepleri tartışılabilir ama bu hepimizi derinden üzüyor. Öncelikle bu kan ve gözyaşının durmasının Rabbimden temenni ediyoruz. Arkasından da tüm İslam alemine ve tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimi tebrik ediyorum" ifadesinde bulundu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, "Vatandaşlarımızın, halkımızın Kurban Bayramını tebrik ediyorum. İnşallah nice bayramlara hep beraber erişiriz. Bayramlar bizim birlik ve beraberlik içine geldiğimiz imkanları sağlıyor. Bunu fırsat bilerek herkesin bir beyaz sayfa açmasını temenni ediyorum.

Türkiye son yılların en güzel zamanını yaşıyor. Geçmişe baktığımızda bir çok badireler atlatmış. Ülke sıkıntılar olduğunda da kenetlenmiş. Türkiye şu anda ekonomik, siyasi ve ticari alanda her alanda bir atılım yapıyor. Çevremizdeki ülkeler de perişan bir halde. Ülkemiz bu süreyi en iyi şekilde değerlendirirse ülkemizin önü açılacaktır. Bu Kurban Bayramı'nın buna vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanlarından Bayram Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement