Belediye Logosu İçin Sandık Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Belediye Logosu İçin Sandık Kuruluyor

Belediye Logosu İçin Sandık Kuruluyor

Manisa’nın Büyükşehir olmasının ardından merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Yunusemre Belediyesi kurumsal logosunu belirlemek amacıyla başlattığı yarışmada jürinin eline ulaşan eser sayısı 400’ü aştı.

23.06.2014 16:00

Manisa'nın Büyükşehir olmasının ardından merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Yunusemre Belediyesi kurumsal logosunu belirlemek amacıyla başlattığı yarışmada jürinin eline ulaşan eser sayısı 400'ü aştı. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yapılan eleme sonucu 12'ye düşürülen eserlerin halk oylamasına sunulacağını açıkladı.

Yunusemre Belediyesi logo belirleme sürecinde yeni bir aşamaya geçildi. 20 Mayıs'ta başlayan süreçte toplam 423 adet logo yarışmaya katıldı. Yapılan elem sonucu rakam önce 67'ye sonra da 12'ye indirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya ve Ramis Şiyak'ın da hazır bulunduğu toplantıya bazı jüri üyeleri de katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, logoyu belirlemek amacıyla başlatılan sürecin ay sonunda sonuçlanacağını hatırlatarak, "Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya başkanlığında titiz bir çalışma süreci yürüten yarışma jürisi halk oylamasına sunulacak olan eserleri belirlemek amacıyla ön eleme yaptı. Eserler tek tek incelendi, içerdikleri anlam ve mesaj değerlendirildi. Öncelikle yarışmaya iştirak edip emek sarf eden logo tasarımcılarına teşekkür ediyoruz. Eserlerin hepsi çok değerli, çük güzel çalışmalardan oluşuyor. Ancak oylamanın daha sağlıklı yapılabilmesi için sayının 12'ye düşürülmesi gerekiyordu. Jüri bu süreçte ince eleyip sık dokuyarak halk oylamasına sunulacak eser sayısını 12'ye düşürdü. 12 adet logo Yunusemre ilçe halkı ve kamuoyunun ortak görüşünü almak amacıyla oylamaya sunuluyor. Bu amaçla 24 Haziran tarihinden itibaren yaklaşık 1 hafta boyunca sürecek olan oylama kapsamında; Yunusemre ilçesinde 12 noktada sandık kurulacak, 12 adet logo oy pusulası şeklinde vatandaşlara verilecek. Ankete katılanlar en beğendikleri logonun altındaki boş alana mührü basarak oyunu kullanacak. Profesyonel anketörler, kapı kapı dolaşılarak vatandaşlara, ev hanımları ve hane sahiplerine 'en iyi logo hangisi' şeklinde soru soracak. Böylece binlerce Manisalı evinden ankete katılmış olacak. Elektronik ortamda anket düzenlenecek. www.yunusemre.bel.tr adresinden logolar yayınlanarak elektronik oylama yapılacak. Yunusemre ilçe sınırları içindeki tüm mahalle muhtarlarının görüşü alınacak. Yapılan değerlendirmenin son aşamasında elde edilen oylama ve anket verileri 1 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek olan Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısında üyelerle paylaşılacak. Meclis bu doğrultuda Yunusemre Belediyesi'nin logosunu seçerek tarihi bir karara imza atacak" dedi.

ÖDÜL VERİLECEK

Başkan Çerçi, yarışmada en iyi dereceye giren logo sahiplerine ödül verileceğini hatırlatarak, "Yapılacak olan değerlendirmeler sonucunda birinci olacak olan logoyu tasarlayan kişiye 5 Bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye ise 2 bin TL ödül verilecek. Mansiyon ödülü olarak da bin TL'lik bir meblağ uygun görüldü. Sonuçlar 1 Temmuz'daki meclis toplantısının ardından www.yunusemre.bel.tr adresinden kamuoyuna ilan edilecek. Ödül töreni ise Ramazan ayı sonrasında organize edilecek" diye konuştu.

Toplantının ardından ilk oyu basın mensupları kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Logosu İçin Sandık Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement