Biga'da, "2. Abdülhamid Han ve Dehanın İzleri" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Biga'da, "2. Abdülhamid Han ve Dehanın İzleri" Konferansı

Biga'da, "2. Abdülhamid Han ve dehanın izleri" konferansı düzenlendi.

14.05.2014 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga'da, "2. Abdülhamid Han ve dehanın izleri" konferansı düzenlendi.

Araştırmacı yazar Taha Uğurluel, Biga Eğitimciler Derneğince Biga Belediyesi Ada Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, hayatını ibretlik olarak nitelendirdiği 2. Abdülhamid'i anlaşılamayan adam olarak ifade etti.

Uğurluel, Osmanlı padişahları arasında yaşamı, kararları, siyasi fikirleri, devrim yaratan uygulamalarıyla 2. Abdülhamid'in adından en çok söz ettiren tarihi şahsiyet olduğuna işaret ederek, "Günümüzde halen hakkında eserler yazılması, konuşulması ve tartışılması bu ismin bizler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır" dedi.

2. Abdülhamid'in siyasetini ve dindarlığını da anlatan Uğurluel, onun 33 yıl tahtta kaldığını, ilk defa tiyatro oynatacak kadar sanatla ilgili olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Tüm sanat eserleri onun ne kadar ilerici bir insan olduğunu gösteriyor. Eğitime çok önem veren 2. Abdülhamid, okullar yaptırdığı gibi tiyatrolar kurduruyor. Teşkilatı mahsusa gibi önemli bir teşkilatı kurdurarak profesyonel elemanlar yetiştiriyor. Bu elemanlar 9 dili ana dili gibi konuşan, çok iyi kamufle olan kişilerdi. Böyle uzman kişiler sayesinde Sultan Abdülhamid İngiliz'in Arap dünyasında ve Anadolu'daki tüm dolaplarını biliyordu. O yüzden kimse onun zamanında hiçbir şey yapmaya fırsat bulamadı. O dehasıyla Osmanlı'ya 30 yılın üzerinde rahat bir nefes aldırdı."

Uğurluel, konferansın ardından kitaplarını imzaladı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'da, '2. Abdülhamid Han ve Dehanın İzleri' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement