Bilecik'te, Engelli Asker Adaylarına "Asker Kınası" - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te, Engelli Asker Adaylarına "Asker Kınası"

Bilecik\'te, Engelli Asker Adaylarına "Asker Kınası"

Bozüyük ilçesinde, 1 günlük temsili askerlik yapacak 12 engelli asker adayı için "Asker kınası" düzenlendi.

10.05.2014 00:21

Bozüyük ilçesinde, 1 günlük temsili askerlik yapacak 12 engelli asker adayı için "Asker kınası" düzenlendi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede, bir günlük askerlik yapmak isteyen engellilere teşekkür ederek, her istediklerini engelleri aşarak yapabilmelerini diledi.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da her zaman engellilerin yanında olduklarını ve yanlarında olacaklarını belirterek, "12 arkadaşımızın askerlikle ilgili olarak yapamadıkları ama gerçekten de sağlıklı birer vatandaş gibi gerçek asker olmayı düşündüklerini bildiğimiz için onlara böyle bir tören yapalım istedik" dedi.

Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik ise Engelliler Haftası dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığının 1 günlük temsili askerlik uygulaması çerçevesinde, "En Büyük Asker Bizim Asker"' projesini hazırladıklarını söyledi.

Proje kapsamında belediyenin "Asker kınası" etkinliği düzenlediğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Askerlik bizim için çok önemlidir. Erkek olup engelli olanların içlerine, askerlik yoklaması yaklaşınca bir sızı çöker. Bunu kimse bilemez, yaşayan bilir. Allah kimseye yaşatmasın. 1 günlük askerlik bizim için çok şey ifade ediyor. Hem engelli hem dernek başkanı olarak normal askerler gibi örf ve adetlerimize uygun olarak asker kınası etkinliği düzenlemek istedim."

Konuşmaların ardından Çelik, Yüzbaşı Can'a ve Bakıcı'ya plaket verdi. Kına gecesi, asker adaylarına kına yakılması, dua edilmesi ve çiftetelli oynanması ile sona erdi. Programda, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından engelli asker adaylarına, asker tülbenti de bağlandı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te, Engelli Asker Adaylarına 'Asker Kınası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement