Bilim ve Teknoloji Haftası - Son Dakika
Yerel

Bilim ve Teknoloji Haftası

Bilim ve Teknoloji Haftası

Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri, güneş enerjisi ile çalışan araca hayran kaldı.

14.03.2014 12:42

Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri, güneş enerjisi ile çalışan araca hayran kaldı.

8- 14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle TED Malatya Koleji Özel Lisesi öğrenci ve öğretmenleri İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Onat ve bölüm öğrencisi Musap Karaca eşliğinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir ekip tarafından yapılan güneş arabası Battalgazi'yi inceledi.

Saatte 80-90 kilometre hız yapabilen, 190 kilogram ağırlığında güneş panelleri haricinde motor ve akü ile de çalışabilen 2013 yılında Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde yapılan üniversiteler arası yarışta 60 araba arasından 10. olan güneş arabası Battalgazi'nin tasarlanmasından yapımına ve şu anki durumuna kadar geçen süreçle ilgili bilgiler edinen lise öğrencileri, yapılan tasarımdan dolayı güneş enerjisi ile çalışan araca hayran kaldı.

TED Malatya Koleji Lisesi Müdürü İsmail Özçelik, "Öğrencilerimiz bu etkinlik ile Mühendislik Fakültesi Makine bölümünü yakından inceleyerek çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Bu etkinliğimizin gerçekleşmesinde emeği geçen Yrd. Doç Dr. Cem Onat ve okulumuz Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilim ve Teknoloji Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement