BİLSEM Öğrencisi Projesiyle Türkiye Birincisi Oldu - Son Dakika
Yerel

BİLSEM Öğrencisi Projesiyle Türkiye Birincisi Oldu

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Emin Mete Ertana, 'Verimlilik' temalı fikir ve kısa film yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

03.06.2014 16:06  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Emin Mete Ertana, "Ecolift" adlı projesiyle "Verimlilik" temalı fikir ve kısa film yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 1-7 tarihleri arasında düzenlenen Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamındaki yarışmaya ortaokul kategorisinde katılan Ertana fikir dalında Türkiye birincisi seçildi.

Congresium  ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bugün düzenlenen ödül törenine proje danışmanı  Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Ertuğrul Özar ile birlikte katılan Ertana, birincilik ödülünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan'dan aldı.

Törende, Emin Mete Ertana, yüksek binalarda kullanılan asansör sistemlerinde enerji tasarrufu sağlamak, mekanik aşınmayı ve zaman kaybını önlemek amacını konu edinen "Ecolift" adlı projenin sunumunu yaptı.

Sunumun ardından Ertana'ya diz üstü bilgisayar ile plaket hediye edildi. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BİLSEM Öğrencisi Projesiyle Türkiye Birincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement