Bingöl'de 3 Boyutlu Sergi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de 3 Boyutlu Sergi Açıldı

Bingöl\'de 3 Boyutlu Sergi Açıldı

Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kursiyerler tarafından hazırlanan 3 boyutlu sanat ürünleri sergiye çıkarıldı.

13.02.2014 16:20

Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kursiyerler tarafından hazırlanan 3 boyutlu sanat ürünleri sergiye çıkarıldı.

Bingöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 3 boyutlu şekillendirme kursu tasarım ve sanat ürünleri, sergiye çıktı. 3 boyutlu rölyef sanatını Bingöl'le tanıştıran öğretmen Evrim Angun yönetiminde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari'nin destekleriyle Halk Eğitim Merkezi'nde açılan 3 boyutlu şekillendirme kursunda hazırlanan tasarımlar ve sanat eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bingöl'de ilk ve tek olan kağıt kabartmalar üzerindeki resimlerin yer aldığı sergiye, Halk Eğitim Müdürü Abdullah Ensari, Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, kursiyerler ve davetliler katıldı. Sergide ürünleri inceleyen Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, "Üç boyutlu resim şekillendirme sergimizde birbirinden güzel eserler sergilendi. Halk Eğitim Merkezleri hep dikiş nakış kurslarıyla bilinirdi ama bugün bunu aştık. Profesyonel diyebileceğimiz muazzam eserler ortaya çıktı. Bu eserleri ortaya çıkaran arkadaşlarımızı kutluyorum. Arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını alması için bu eserlerin maddiyata dönmesi gerekiyor" dedi.

Sergide 57 ürünün sergilendiğini kaydeden halk eğitim merkezindeki eğitmen öğretmen Evrim Angun ise "Çoğalttığımız fotoğrafları üst üste yerleştirerek üç boyutlu şekil veriyoruz. Öne çıkartmak istediğimiz temayı üç boyutlu görsel hale getiriyoruz. Kağıt dışında ahşap objelere de uygulayabiliyoruz. Evde kullanmak üzere örneğin sandık, tepsi, ekmek kutusu, şemsiyelik ve gazetelikleri bu teknikle boyuyoruz" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de 3 Boyutlu Sergi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement