Boat İzmir'de Dünya Turu - Son Dakika
Yerel

Boat İzmir'de Dünya Turu

Boat İzmir\'de Dünya Turu

Bu yıl ikincisi düzenlenen Boat İzmir Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı kapsamında, Özkan Gülkaynak tarafından Uzaklar 2-Dünya Turu söyleşisi gerçekleştirildi.

10.05.2014 13:48

Bu yıl ikincisi düzenlenen Boat İzmir Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı kapsamında, Özkan Gülkaynak tarafından Uzaklar 2-Dünya Turu söyleşisi gerçekleştirildi. Uzaklar 2-Dünya Turu söyleşisi fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü, dinleyenlere dünya turu yaptırdı.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda organize edilen söyleşide, Gülkaynak, 2006 - 2009 yılları arasında Kayıtsız III isimli küçük teknesiyle, 3 yıl boyunca dünya denizlerinde yaşadığı anılarını anlattı.

15 yaşında dünyayı dolaşmak için karar aldığını söyleyen Gülkaynak, şunları söyledi:

"Denize olan sevgim azalmadığı gibi her geçen gün arttı. Birçok teknemden sonra Kayıtsız 3 isimli ahşap teknemi tasarladım ve inşa ettim. Teknenin tasarımında tamamen doğal malzemeler kullanıldı. Metaller, bronzdan döküldü. Teknemi, ülkemizi yurt dışında temsil edecek Türk işçiliğine ve deniz işçiliğine yönelik donanımlarla donattım. Kayıtsız 3, dünyanın her yerinde saygı gördü, denizciliğin gelişmiş ülkelerinde haber oldu, dergilerin kapaklarında yer aldı. Bu duygularla 2006 yılında İzmir'den yola çıktım, hep kitaplarda okuduğun o ayrılığın zorluğunu yaşadım. Bir tarafta aileniz, bir tarafta dostlarınız size gitme der gibi bakarken, gitmek gerçekten çok zordu. İnsanların idealleri için sevdiklerini bir kenarda bırakmak doğrumu diye sorguladım. ve bu duygularla yola çıktım. 10 gün içerisinde şunu anladım, o anda sevdiklerimin istediklerini yapsaydım, bu yola çıkmasaydım bu o an için sahte bir mutluluk olacaktı. Denizde çok mutlu, huzurlu, yıldızların altından kendinizi çok önemsiz ve her şeyin geçici olduğunu hissediyorsunuz. Okyanus geçitleri insana çok şey öğretiyor. Karadaki düzeni sorgulamaya başlıyorsunuz."

İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 ve 3 No'lu hollerde düzenlenen Boat İzmir, yarın sona erecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boat İzmir'de Dünya Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement