Bodrum'a 6 Milyon Dolarlık Yatırım - Son Dakika
Yerel

Bodrum'a 6 Milyon Dolarlık Yatırım

Adalet ve Kalkınma Partisi Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, "Bodrum Gençlik Merkezimizin onayını aldık."

13.02.2013 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, "Bodrum Gençlik Merkezimizin onayını aldık. Bu on yıllık dönemimizde Bodrum'a yapılan yatırımın büyüklüğü bir milyar doları geçmiştir" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Ortakent-Yahşi Belediyesinin desteği ile projenin yaklaşık 6 milyon dolara mal olacağını belirterek, ilçeye bağlı Ortakent-Yahşi beldesine 1 yıl içerisinde 11 bin metrekarelik araziye Gençlik Merkezi kurulacağını söyledi.

Algül, merkezin ilçeye yapılacak olan yeni projelerden birisi olduğunu ifade ederek, "Bodrum Gençlik Merkezimizin onayını aldık. Bu on yıllık dönemimizde Bodrum'a yapılan yatırımın büyüklüğü bir milyar doları geçmiştir. Bu yatırımların her biri, Bodrum için hem öncelikli ihtiyaçtı hem de maddi açıdan büyük boyutlu yatırımlardır" diye konuştu.

Bodrum yarımadasına içme ve kullanma suyu projesini kazandırdıklarını anımsatan Algül, şunları kaydetti:

"Bodrum- Milas havaalanı dış hatlar terminali, Bodrum adalet sarayı, Turgutreis/Bodrum/Milas hava alanı protokol yolu, Gemi yanaşma iskelesi, Sosyal güvenlik kurumunun Bodrum Şubesi. Ayrıca Bodrum İlçe Teşkilatı olarak bölgemizin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz yeni projeler geliştirdik. AK Parti Bodrum İlçe teşkilatı olarak bu yatırımların yapılması için çalıştık. Hazırladığımız bu projeler içerisinde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastahanesinin açılmasını sağladık. Yeni ve büyük bir devlet hastanesi için yer tahsisini tamamlayıp proje aşamasına getirdik."

Torba kavşağının da tamamlanıp hizmete girdiğini anlatan Algül, son olarak da Gençlik Merkezi'nin çalışmalarının altı ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını, projelerin tahsisinin yapıldığını ve Ortakent'te açılacak olan Bodrum Gençlik Merkezi'nin tüm Bodrumlulara hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Gençlik Merkezi'nin yaklaşık 6 milyon dolara mal olacağını ifade eden Algül, Gençlik Merkezinde, yüzme havuzu, basket, tenis, voleybol sahası, tiyatro, drama, satranç, fotoğrafçılık, resim, el sanatları odaları, Kitaplık, bilgisayar salonu gibi bir çok bölümün bulunacağını bildirdi.

Proje ile gençlerin vakitlerini daha verimli kullanmalarını amaçladıklarını dile getiren Algül, gençlerin yetenekleri doğrultusunda gelişmelerini sağlayan bu merkezlerde her bölümde uzmanın görev alacağını kaydetti.

Muhabir: Ali Ballı/ Yusuf Karadağ

Yayıncı: İbrahim Uyar - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'a 6 Milyon Dolarlık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement