Bölgesel Amatör Ligi - Son Dakika
Yerel

Bölgesel Amatör Ligi

Bölgesel Amatör Ligi

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2.Grup'ta mücadele eden Diyarbakır Yolspor, tarihi bir başarıya koşuyor.2 yıldan beri oynadığı tüm resmi maçları kazanan Yolspor, ilk kez mücadele ettiği BAL'a, deplasmanda Erganispor'u 2-0 yenerek başlarken,üst...

23.09.2013 13:43

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup'ta mücadele eden Diyarbakır Yolspor, tarihi bir başarıya koşuyor. 2 yıldan beri oynadığı tüm resmi maçları kazanan Yolspor, ilk kez mücadele ettiği BAL'a, deplasmanda Erganispor'u 2-0 yenerek başlarken,üst üste oynadığı 24. maçı da kazandı.

2. Grup'un Diyarbakır derbisi olarak değerlendirilen maçta aynı kentin takımı Erganispor'u deplasmanda Erhan Ölker ve Serhat'ın golleriyle 2-0 yenerek ligin ilk haftasını 3 puanla kapatan Diyarbakır Yolspor'da yüzler gülüyor. İki takımın da ekonomik sorunlardan dolayı lige mütevazi imkanlarla hazırlandığını belirten teknik Sorumlu İbrahim Tungaç, ilk maç olmasından dolayı futbolcularda heyecan olduğunu ve bu yüzden derbiye yakışır futbol oynanmadığını ancak deplasman takımı olarak iyi mücadele edip 3 puan aldıklarını söyledi.

Tungaç, "Hem biz hem de Erganispor ekonomik sorunlardan dolayı diğer takımlar gibi iddialı transferler yapamadık. Geçen sezon takımımızı Bölgesel Lig'e çıkaran genç kadromuzu koruyarak birkaç deneyimli futbolcu ile takviye yaptık. Yıllardır bir arada oynayan futbolcularımız ve oturmuş kadromuz var. Amacımız bu ligde kalıcı olmaktır. Diyarbakırspor ligden çekildiği için statü gereği 2 Diyarbakır takımından biri küme düşecek, puan cetvelinde üstte yer alan Diyarbakır Süper Amatör Lig Şampiyonu ile baraj maçı oynayacak. Diğer yandan puan cetvelinde son 2 sırada yer alan takımlar direkt küme düşecek. Bu yüzden bizim için zor bir yarış olacak" dedi.

"ÖNEMLİ BİR REKORA İMZA ATTIK"

Takımının ilerleyen haftalarda daha iyi olacağını ifade eden Tungaç, 24 maç üst üste kazanma başarısı göstererek kırılması güç bir rekora da imza attıklarını hatırlattı. Tungaç, "Sezona 3 puanla başlamamız çok iyi oldu. Sahada iki takım adına kaliteli futbol olmasa da pozisyonları değerlendiren, topu direkten dönen ve rakibe pozisyon vermeden maçı kazanan takım olarak 3 puanı hak ettik. Maçtan sonraki olayların bizimle ilgisi yok. Erganispor yönetimi ve taraftarı bize çok iyi davrandı. Tribünlerdeki olaylar Erganispor taraftarları arasında çıktı. Geçen sezon Diyarbakır Süper Amatör Ligi'ndeki 22 maçı ve Bismil Belediyespor'la oynadığımız baraj maçını kazanarak 23'te 23 yapmıştık. Erganispor galibiyetiyle bu sayı 24 oldu. Bundan dolayı da çok mutluyuz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bölgesel Amatör Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement