Bozkurt'ta Doğa Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bozkurt'ta Doğa Çalıştayı Yapıldı

Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10.Bölge Müdürlüğü, Bozkurt'ta doğa turizmi değerleri çalıştayı düzenledi.

13.02.2013 17:25

Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, Bozkurt'ta doğa turizmi değerleri çalıştayı düzenledi.

Bozkurt Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni başkanlığında yapılan toplantıya, İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Çatalzeytin Kaymakamı Erol Korkmaz, Doğanyurt Kaymakamı Ejder Demir, Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz, Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Oğuz, kamu kurum müdürleri, dernek ve kooperatif başkanları katıldı.

Ercan Yeni, yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde doğa turizmi master planı başlatıldığını belirterek, kendilerinin de bu faaliyetleri 1 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Çalışmaların amacının bölgedeki doğa turizmini öne çıkararak, yöredeki kalkınmaya hizmet etmek olduğunu ifade eden Yeni, "Kastamonu ve ilçeleri geniş bir sahaya sahip ve turizm değerleri çok yüksek. Belki de Türkiye'de bu değerleri barındıran en yüksek yerdir. Çok sayıda saha çalışması, toplantı ve çalıştay yaptık. İlçeler çok zengin bir kırsal mirasa sahip" diye konuştu.

Toplantıda, Bozkurt, Abana, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerinde; doğa turizmi açısından potansiyel alanlarda yayla turizmi, mağara turizmi, akarsu turizmi, deniz turizmi, kış turizmi, doğa yürüyüşü turizmi, av turizmi gibi faaliyetlere ilişkin yapılabilecek kamp noktaları, yürüyüş noktaları, rafting yapılabilecek yerler hakkında bilgi aktarıldı.

Muhabir: Ümit Yorulmaz

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozkurt'ta Doğa Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement