Bü'de Tubitak Sobag Projeleri Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Bü'de Tubitak Sobag Projeleri Tanıtıldı

Bü\'de Tubitak Sobag Projeleri Tanıtıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK), Bartın Üniversitesinde düzenlediği toplantıda, sosyal ve beşeri bilimler alanındaki öğretim elemanlarının projelerine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı destek programlarını tanıttı.

04.06.2015 13:56

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK), Bartın Üniversitesinde düzenlediği toplantıda, sosyal ve beşeri bilimler alanındaki öğretim elemanlarının projelerine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı destek programlarını tanıttı.

Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerin ve ülkelerin gerçekleştirdikleri projelerin kalkınmalarında büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Rektör Kaplan, Türkiye'de proje yapılması konusunda büyük destekler verildiğini de kaydederek, "Bugün devlet olarak proje yaptırılması konusunda büyük bir gayret var. TUBİTAK bu konuda büyük destekler veriyor. Araştırmacılar olarak bizler de bu noktada kaliteli projeler üreterek, gelişimimize katkı sağlamamız gerekmektedir. Proje üretmeyi bir alışkanlık bir kültür haline getirmemiz gerekmektedir" dedi.

Bartın Üniversitesi Proje Koordinatörlüğünden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın üniversite olarak proje yapılması konusuna önem verdiklerini dile getirerek, "Proje destek ofisimizle öğretim elemanlarımızı daha iyi bilgilendirmek, proje yapmaya teşvik etmek, alanında uzman kişileri davet ederek bilgilendirilmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Proje destek ofisimizin kurulmasıyla araştırma ve geliştirme noktasında değişimin ilk adımları atılmıştır. Hedefimiz bilimsel araştırmalarda üniversitemizi en iyi yerlere getirmektir" diye konuştu.

Bartın Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Taşdemir de, Proje Yönetim ve Destek Ofisinde 40 öğretim elemanıyla projeler hazırlanması konusunda araştırmacılara destek olduklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, TUBİTAK Uzmanı Alperen Karataş ve Uzman Davut Taşdemir, TUBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARGEP) bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) projelerini tanıttı.

Toplantı, katılımcıların sorularının TUBİTAK uzmanları tarafından cevaplandırılmasının ardından son buldu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bü'de Tubitak Sobag Projeleri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement