Bu Tasarımlar "Birinci Sınıf" - Son Dakika
Yerel

Bu Tasarımlar "Birinci Sınıf"

Bu Tasarımlar "Birinci Sınıf"

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Özlem Taşkın Erten ve Yrd. Doç. Dr. İpek Ek’in yürüttüğü “Mimarlık Tasarıma Giriş” dersi kapsamında Italo Calvino’nun Görünmez Kentler isimli kitabında yer alan 55 kenti ve Amerikalı yönetmen Tim Burton’ın Noel Gecesi Kâbusu isimli filminden yola çıkarak, karakter, yaşama mekânı ve senaryosunu eş zamanlı tasarladılar.

03.04.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Özlem Taşkın Erten ve Yrd. Doç. Dr. İpek Ek'in yürüttüğü "Mimarlık Tasarıma Giriş" dersi kapsamında Italo Calvino'nun Görünmez Kentler isimli kitabında yer alan 55 kenti ve Amerikalı yönetmen Tim Burton'ın Noel Gecesi Kabusu isimli filminden yola çıkarak, karakter, yaşama mekanı ve senaryosunu eş zamanlı tasarladılar.

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin, 2013-2014 eğitim yılı bahar döneminde gerçekleştirmiş olduğu ilk iki projenin ürünlerini kapsayan "1 Dolu Tasarım: Volume 1" sergisinde Görünmez Kentler projesinden 14, Noel Gecesi Kabusu projesinden ise 32 tasarım ürünü yer aldı. Yrd. Doç. Dr. Özlem Taşkın Erten ilk projede; İtalyan gazeteci ve yazar Italo Calvino'nun Görünmez Kentler (Le città invisibili) isimli kitabında yer alan 55 kentin görünür kılınması üzerine çalıştıklarını söyledi. Erten, projenin amacının tasarım dilini kullanarak metinden imgeye ya da sözden göze çeviri yapmak olduğunu belirtti. İkinci projede ise Amerikalı yönetmen, yapımcı ve şair Tim Burton'ın Noel Gecesi Kabusu (Nightmare Before Christmas) isimli filminden yola çıkarak, karakter, yaşama mekanı ve senaryosunun eş zamanlı tasarımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Erten, öğrencilerin yine göz ve söz arasında, ancak bu kez zaman kavramı da dahil edilerek, farklı temsil araçları üzerinden bir tasarım çevirisi yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Arkon ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selma Çetiner Şekerci'nin katılımı ile açılışı yapılan sergi, akademisyenler ve öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Sergi, 7 Nisan'a kadar İzmir Özel Fatih Koleji yerleşkesinde yer alan İzmir Üniversitesi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu Tasarımlar 'Birinci Sınıf' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement