Burhaniyeli Lokantacıdan Keşkek Günü - Son Dakika
Yerel

Burhaniyeli Lokantacıdan Keşkek Günü

Burhaniyeli Lokantacıdan Keşkek Günü

BALIKESİR (İHA)Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, lokantacılar, ilgiyi artırmak için yemek çeşitlerini artırırken, Gürcan Ersoy da haftanın bir gününü Keşkek Günü ilan etti.

18.05.2015 10:59

BALIKESİR (İHA) Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, lokantacılar, ilgiyi artırmak için yemek çeşitlerini artırırken, Gürcan Ersoy da haftanın bir gününü Keşkek Günü ilan etti. Yörede düğünlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkeğin çok sevildiğini anlatan Ersoy, oğlak tandır ve işkembe yahni de hazırladığını anlattı.

Burhaniye de, belediye, lokantacıların zeytinyağlı yemeklere ağırlık vermelerini isterken, lokantacılar da ilgiyi artırmak için yöresel ev yemeklerine yöneldi. Köfteci Gürcan Ersoy da, haftanın bir gününü keşkek günü olarak belirledi. 3 kuşaktan bu yana köfteci olduğunu anlatan 37 yaşındaki Gürcan Ersoy," Yöremizdeki düğünlerin sevilen yemeklerini hazırlamaya başladık. Bunların başında keşkek yemeği geliyor. Keşkeği, pirinç pilavı ve nohutla birlikte servis ediyoruz. Keşkek günü olduğunu da lokantanın camına yazarak duyuruyoruz. Ayrıca, oğlak tandır, işkembe yahni, Arnavut ciğeri ve kuru fasulye de hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra ızgara köfte çeşitlerimiz var. Her gün 4 çeşit çorba hazırlıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniyeli Lokantacıdan Keşkek Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement