Bursa'da Bağımlılığa Neşter Vuruluyor - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Bağımlılığa Neşter Vuruluyor

Bursa\'da Bağımlılığa Neşter Vuruluyor

Bursa'da uyuşturucu ve madde bağımlısı çocukların tedavi göreceği Çematem'i de bünyesinde barındıran 164 yatak kapasiteli Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi önümüzdeki ay açılacak.

28.06.2014 14:18

Bursa'da uyuşturucu ve madde bağımlısı çocukların tedavi göreceği Çematem'i de bünyesinde barındıran 164 yatak kapasiteli Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi önümüzdeki ay açılacak. 31 Temmuz'da hasta kabulüne başlaması planlanan Görükle'deki hastanede inceleme yapan Bursa Valisi Münir Karakoğlu, "Özellikle çocuk grubunun madde bağımlılığı tedavisinde eksiğimiz vardı. Bunu gidereceğiz"dedi.

Yaklaşık 35 bin metre kare alan üzerine kurulan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde inceleme yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Uzun bir süredir kent kamuoyunu işgal eden Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde artık sona geldik. Bugün inşaatta incelemelerde bulunduk. İnşaatın içerisi artık temizlik aşamasına gelmiş. Büyükşehir Belediyemiz kısa bir süre içerisinde peyzajını da tamamlayacak. İçerisindeki malzeme alımları, hem mobilya, mefruşat hem de tıbbi alımlar da Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından başlatılmış durumda. Hedefimiz bayramdan sonraki ilk mesai günü olan 31 Temmuz'da, Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde hasta kabulüne başlayabilmek. Arkadaşlarımız o konuda çalışmalarını tamamlayacaklar. Burada sadece Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi değil, aynı zamanda Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı bir Semt Polikliniği de olacak. Kentin batı yakasındaki vatandaşlarımız doğuya taşınmadan bu bölgede ayakta tedavilerini de bu hastanede almış olacaklar. Belki uzun sürdü, belli problemler oldu ama bugün geldiğimiz noktada kentin batısında güzel bir hastane hazır hale gelmiş oldu" dedi.

MADDE BAĞIMLISI ÇOCUKLARA NEŞTER

Bursa kamuoyunu meşgul eden madde bağımlısı çocuklar için Çematem'in de müstakil bir binada hizmet vereceğini belirten Vali Karaloğlu: "Son dönemde Bursa maalesef uyuşturucu madde kullanımı ile gündemde. Özellikle çocuk gurubunun tedavisinde hem Bursa'da hem Türkiye'de sorun var. Amatem var ama ÇEMATEM yoktu. Hizmete alacağımız Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde ÇEMATEM ve TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezi) ile ilgili birimler de olacak. Ben emeği geçen çalışma arkadaşlarımı ve son işi alarak tamamlayan müteahhit arkadaşımızı kutluyorum. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Hastane inceleme gezisinde, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve Dörtçelik Hastanesi Sorumlu Başhekim Yardımcısı Psikiyatri Uzm. Dr. Hatice Alkan Akdağ da hazır bulunarak Vali Karaloğlu'na bina ve yerleşimi hakkında bilgi verdiler. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Bağımlılığa Neşter Vuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement