Bursa'da Kamulaştırma ve Yıkım - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bursa'da Kamulaştırma ve Yıkım

13.07.2012 12:21

Merkez Osmangazi ilçesinde, cami çevresinin düzenlenmesi ve meydan kazandırılması projesi çerçevesinde kamulaştırılan 4 binadan ilkinin yıkımı gerçekleştirildi.

Merkez Osmangazi ilçesinde, cami çevresinin düzenlenmesi ve meydan kazandırılması projesi çerçevesinde kamulaştırılan 4 binadan ilkinin yıkımı gerçekleştirildi.

Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ovaakça Mahallesi'nde cami çevresinin açılması ve mahalleye meydan kazandırılması amacıyla kamulaştırılan 4 binadan ilki belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

320 bin liraya kamulaştırılan ve toplam 226 metrekare alana kurulu 3 katlı binanın ardından, diğer 3 binanın da yıkılmasıyla elde edilecek alan park düzenlemesi ve yol olarak değerlendirilecek.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mahallelere nefes aldıran kamulaştırma yıkımlarının ihtiyaç duyulan noktalarda devam edeceğini belirtti.

Bu çalışmaların mahalleleri rahatlatırken kentsel dönüşümün de önünü açtığını ifade eden Dündar, "Bu tür çalışmaları yaptığımız bölgelerde hareketlenmeler oluyor. Vatandaşlarımız da kendi evlerini, binalarını yenilemeye yöneliyor. Böylece kentsel dönüşüm doğal haliyle gerçekleşiyor" dedi.

Muhabir: Haluk Yüksel

Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kamulaştırma ve Yıkım - Son Dakika


Advertisement