Bursa'da Kültür Harmanı - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Kültür Harmanı

Bursa\'da Kültür Harmanı

Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 şehir derneğine tahsis edilen Tahtakale’deki Anadolu Kültür Merkezi, kültürlerin harman olduğu yer olarak örnek faaliyetlere imza atmaya hazırlanıyor.

12.03.2014 12:40

Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 şehir derneğine tahsis edilen Tahtakale'deki Anadolu Kültür Merkezi, kültürlerin harman olduğu yer olarak örnek faaliyetlere imza atmaya hazırlanıyor. Bursa İl Dernekleri Federasyonu'nu oluşturan şehir derneklerinin yöneticileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarih boyunca bir toplanma merkezi olan Bursa'nın, kültürlerin harman edilmesiyle de örnek bir şehir olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Tahtakale'de inşa ettiği Anadolu Kültür Merkezi, kültürel buluşmalara ev sahipliği yapmaya başlıyor. Bursa İl Dernekleri Federasyonu tarafından Anadolu Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltılı programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, federasyonu oluşturan şehir derneklerinin başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Bursa'nın sahip olduğu doğal ve tarihi nimetler ile tarih boyunca gerek Balkanlar ve Kafkaslar gerekse Anadolu'nun diğer kentlerinden gelenlerle bir toplanma merkezi olduğunu dile getiren Başkan Altepe, kültür mozaiği oluşturması açısından da Bursa'nın örnek bir kent olduğunu söyledi. Anadolu'daki tüm kültürlerin bir arada olması ve herkesin de bu noktaya kolay ulaşımının sağlanması için kent merkezindeki önemli bir yeri derneklere tahsis ettiklerini hatırlatan başkan Altepe, "Kimimiz 600 yıl önce Balkanlar'dan, kimimiz 15-20 yıl önce Anadolu'nun diğer kentlerinden geldik. Hepimiz bu kentin nimetlerinden yararlanmak için buradayız. Burada önemli bir birlikteliği sergilerken, diğer taraftan da kültürlerimizin en iyi şekilde yaşatılmasını amaçlıyoruz. Bu merkezin de maksadına uygun çalışacağına inanıyorum" dedi.

Bursa İl Dernekleri Federasyonu adına söz alan Bursa Çorumlular Derneği Başkanı Hüseyin Görgülü, federasyon kurulduktan sonra il derneklerinin bir araya gelmesi fikrinin oluştuğunu belirterek, bu konuda en büyük desteği Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den aldıklarını kaydetti. Konuyu Başkan Altepe ile paylaştıklarını hatırlatan Görgülü, "Başkanımız, 'ben konuşmam yaparım' düsturu ile hareket ederek, kısa zamanda bize burayı tahsis etti. Federasyonu oluşturan dernekler adına söz veriyoruz. Başkanımıza pişmanlık duygusu yaşatmayacağız. Her hafta, her ay yapacağımız kültürel etkinliklerle uzun soluklu bir birlik projesine imza atacağız" diye konuştu.

Federasyon Başkanı Mustafa Dursun da Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Kültür Harmanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement