Bursa'dan Tunceli'ye 20 Bin Fidan - Son Dakika
Yerel

Bursa'dan Tunceli'ye 20 Bin Fidan

Bursa\'dan Tunceli\'ye 20 Bin Fidan

Bursa’da kurulan Dersim’de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Grubu tarafından Tunceli’ye 20 bin fidan gönderdi.

22.04.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da kurulan Dersim'de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Grubu tarafından Tunceli'ye 20 bin fidan gönderdi. Gönderilen fidanların dikimi gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, komisyonun, Kasım ayı içerisinde Tunceli'ye ziyarette bulunarak fizibilite çalışması yaptığını söyledi. Tosun, "Bölgede organik tarım ve meyve ağaçları yetiştiriciliğini nasıl hayata geçiririz konusunda ilçemizde de ortak yapmış olduğumuz çalışmanın sonucunda bölge koşullarına uygun merkez ve her ilçede bir örnek bahçe kurulmasının uygun olacağı kanaatine varıldı. Ayrıca her il ilçeden iki kişinin Bursa merkezde budama ve aşılama konusunda eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Ocak ayı içerisinde 20 kişiye bu eğitim verildi" dedi.

Tunceli bölgesinin ceviz yetiştiriciliğine oldukça elverişli olduğunun tespit edildiğini kaydeden Tosun, "Bölgede de ceviz bahçesi oluşturulmasının uygun olacağı fikri öne çıktı. Yalnız bu yıl ceviz fidelerinin çok fazla miktarda ihraç edilmesi nedeniyle yeterli fidan temin edilemediğinden birinci grupta Pertek Ziraat Odası ve Tunceli Arıcılar Birliği üzerinden üreticilere dağıtılmak üzere, bal üretimine de katkı amaçlı 5 bin çiçekli akasya ve 10 bin elma fidanı gönderildi. Gelen akasya ve meyve ağaçları ilçemizde de belediyemiz tarafından ve vatandaşlar tarafından ekildi. Kampanyaya destek veren Bursa Dersimliler Derneği'ne ve Dersim de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Grubu paydaşlarına ilçemiz Pülümür halkı ve şahsım olarak minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluştu. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'dan Tunceli'ye 20 Bin Fidan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement