Bursa Erguvan Açtı - Son Dakika
Yerel

Bursa Erguvan Açtı

Bursa Erguvan Açtı

Yıldırım Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen tarihi erguvan şenlikleri start aldı.

04.05.2012 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen tarihi erguvan şenlikleri start aldı. Erguvan ağaçlarının da dikildiği şenlikler düzenlenecek sempozyumlarla devam edecek.

Yıldırım Belediyesi'nin geleneksel hale dönüştürdüğü baharın müjdesici erguvan ağacı dikim töreni Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören, Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileriyle devam etti. Halk oyunları gösterisinin ardından şiirler okundu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Ak Parti milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Bedrettin Yıldırım, Emirsultan Lisesi öğrencileri, Yıldırım Belediye Meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de hazır bulundu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yaptığı konuşmada, erguvan bayramı geleneğinin yüzyıllardır devam ettiğini belirterek, "Emir Sultan Hazretlerinin yaşadığı dönemlerde ortaya çıkan bu gelenek, vefatından sonra da devam etmiştir. 1880'lü yılların sonunda Bursa'da yaşanan depremle ara verilen erguvan şenlikleri, Osmanlı Devleti'nin girdiği savaşlarla ara verilen bir gelenek oldu. Bu geleneğe bizler öncülük ediyor ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa Erguvan Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement