Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması

Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması

"Kentimizde çok önemli bir boşluğu dolduracak olan ÇEMATEM'de sona geldik.

28.06.2014 15:52

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Kentimizde çok önemli bir boşluğu dolduracak olan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Kliniğinde (ÇEMATEM) sona geldik. Özellikle çocuk grubunun madde bağımlılığı tedavisinde eksiğimiz vardı. Bayramdan sonra hizmete alacağımız Çematem ile bu eksiğimizde bitmiş oluyor" dedi.

Görükle Mahallesi'nde bulunan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde incelemelerde bulunan Karaloğlu, hastanenin 31 Temmuz'da hasta kabulüne başlayacağı bildirdi.

Karaloğlu, uzun bir süredir kent kamuoyunu işgal eden Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde artık sona geldiklerini, hastane çevresinin peyzaj işlerini Büyükşehir Belediyesinin kısa bir süre içerisinde tamamlayacağını söyledi.

Hastanenin içerisine lazım olacak malzeme, mobilya, mefruşat ve tıbbi alımların da Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından başlatıldığını belirten Karaloğlu, "Hedefimiz bayramdan sonraki ilk mesai günü olan 31 Temmuz'da, Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde hasta kabulüne başlayabilmek. Arkadaşlarımız o konuda çalışmalarını tamamlayacaklar. Burada sadece Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi değil aynı zamanda Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı bir semt polikliniği de olacak. Kentin batı yakasındaki vatandaşlarımız doğuya taşınmadan tedavi hizmetini bu hastaneden almış olacaklar" dedi.

Bursa kamuoyunu meşgul eden madde bağımlısı çocuklar için ÇEMATEM'in de müstakil bir binada hizmet vereceğini belirten Karaloğlu, "Bursa son dönemde maalesef uyuşturucu madde kullanımıyla gündemde. Özellikle çocuk grubunun tedavisinde hem Bursa'da hem Türkiye'de sorun var. AMATEM'imiz var ama ÇEMATEM yoktu. Hizmete alacağımız Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde ÇEMATEM ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) ile ilgili birimlerde olacak" görüşünü kaydetti.

Karaloğlu'na, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın eşlik etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement