Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, eski bakanlardan, siyasetçi ve gazeteci merhum Cemil Barlas'ın adının Gaziantep'te yaşatılacağını bildirdi.

28.04.2012 15:25

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, eski bakanlardan, siyasetçi ve gazeteci merhum Cemil Barlas'ın adının Gaziantep'te yaşatılacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Mahallesi, Duisburg Bulvarı üzerinde, Cemil Sait Barlas'ın adını taşıyan caddede yapılan, mermer üzerine kalem işi portresinin ve kısa öz geçmişinin yer aldığı görsel tasarımın açılışı yapıldı.

Güzelbey, açılış töreninde, belediye olarak bu şehre hizmet etmiş olan şahsiyetleri anmayı daima bir görev saydıklarını ifade etti.

Gaziantep'te doğmuş büyümüş ve Gaziantep kökenli insanların kente sundukları değerli katkılara bir minnet ifadesi olarak adlarını kentin çeşitli yerlerindeki mekanlarda yaşatmayı prensip edindiklerini dile getiren Güzelbey, şunları kaydetti:

"Bunun için 5 yıl önce meclisimizde bir karar aldık. Gaziantep'in yetiştirdiği çok değerli bakan, siyasetçi, gazeteci Cemil Sait Barlas'ın adını taşıyan bu cadde üzerinde anısını ölümsüzleştirmek için bu anı plaketini hazırladık. Şehrimize, ülkemize çok fazla emeği geçmiş bir şahsiyet olan Cemil Sait Barlas'ı burada bu vesileyle minnet ve şükranla anıyoruz."

Eşi Canan Barlas ve Başkan Güzelbey ile birlikte görsel tasarımı açan gazeteci-yazar Mehmet Barlas da yaptıklarından dolayı Güzelbey'e teşekkür etti.

Gaziantep'in hayatlarında farklı bir yere sahip olduğunu belirten Barlas,

"Babamın Antep'te bu cadde ile yaşaması beni daha da mutlu ediyor, teşekkür ediyorum" dedi.

Babası, merhum Cemil Sait Barlas'ın kalem işi görsel tasarımının işlendiği portreyi uzun bir süre seyreden Mehmet Barlas'ın duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Açılışa, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi ve Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement