Büyükşehir'den Feshane Çıkartması - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Feshane Çıkartması

Büyükşehir\'den Feshane Çıkartması

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından bu yıl 10-11-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında Eyüp Feshane'de düzenlenen "6.Samsun Tanıtım Günleri"ne Samsun Büyükşehir Belediyesi adeta çıkartma yaptı.10 Mayıs Cuma günü Eyüp Sultan Camii'nde...

13.05.2013 09:50

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından bu yıl 10-11-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında Eyüp Feshane'de düzenlenen "6. Samsun Tanıtım Günleri"ne Samsun Büyükşehir Belediyesi adeta çıkartma yaptı.

10 Mayıs Cuma günü Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cuma namazının ardından mehteran eşliğinde çalınan milli marşlarla Eyüp Feshane'ye gelinerek 6. Samsun Tanıtım Günleri büyük bir coşku ile başlatıldı.

Her yıl geleneksel yapılan ve bu yıl 6'ıncısı düzenlenen fuarda, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi, Atakum Belediyesi, Canik Belediyesi, Kavak Belediyesi, Bafra Belediyesi, Çarşamba Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi, Terme Belediyesi, birçok Samsunlu dernekler olmak üzere toplam 60 stant kuruldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan stant modern görüntüsü ve geniş alanı ile birçok üst düzey misafirini ağırladı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ev sahipliği yaptığı stantta Samsun'a özgü ağız tatları ikram edildi. 3 gün süren fuar boyunca standa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, CHP Samsun Milletvekilleri Haluk Koç ve İhsan Kalkavan, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Samsun İlçe Belediye Başkanları ve ilçe kaymakamları birçok bürokrat ve iş adamı ziyaretlerde bulundu.

YUSUF ZİYA YILMAZ SEVGİSİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile fuar stantlarını gezerek Samsunlu hemşerileri ile kucaklaştılar. Oldukça yoğun ilgiyle karşılaşan Yılmaz ve Aksoy'a her stantta Samsun'a özgü farklı ağız tatları ikram edilerek hatıra fotoğrafları çektirildi. Yoğun ilgiden oldukça memnun olan Yılmaz'ın vatandaşlarla ayaküstü sohbet ederek vatandaşların yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirmesi gözlerden kaçmadı.

BAŞKANDAN ANLAMLI MESAJLAR

Açılış konuşmalarında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, birçok konuda önemli mesajlar verdi. Bu tür organizasyonların özellikle şehrinden uzak kalmış hemşerilerimizin buluşup kaynaşması açısından son derece önemli ve sık tekrarlanması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, "Gurbette bulunan hemşerilerimiz Samsun'dan uzak yaşamanın burukluğunu yaşıyorlar. Türkiye'nin parlayan yıldızı sloganı ile çıktığımız bu yolda son 10 yıldır Samsun için çok ciddi mücadeleler verdik ve vermeye devam ediyoruz. Çünkü Kurtuluş Mücadelesi'nin simgesi olan şehrimizi hak ettiği noktaya taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bugün sizlerle burada olmanın mutluluğunu yaşarken aynı zamanda birlik ve beraberliğimize kast eden hain emellerin Hatay'da gerçekleştirmiş olduğu ve birçok masum vatandaşımızın vefatı ile sonuçlanan vahim olay hepimizi derinden üzmüştür. Millet olarak üzerimize düşen en önemli görev sağduyulu davranarak provokasyonlara gelmemektir" dedi.

Daha sonra SADEF tarafından Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür plaketi takdim edildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan stantta Samsun'un tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin tanıtılması yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği önemli projelerde gösterildi. Samsun'u tanıtmak amacı ile dağıtılan binlerce promosyon yanında çeşitli hediyelerde katılımcılara verilerek pazar akşamı fuar sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Feshane Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement