Büyükşehir'den Nevruz Ateşi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Nevruz Ateşi

Büyükşehir\'den Nevruz Ateşi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türk Ocakları Antalya Şubesi işbirliği ile düzenleyeceği ortak etkinlikte, baharın müjdecisi nevruzu halkla iç içe kutlayacak.

19.03.2014 10:40

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türk Ocakları Antalya Şubesi işbirliği ile düzenleyeceği ortak etkinlikte, baharın müjdecisi nevruzu halkla iç içe kutlayacak.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek Nevruz kutlamaları, Atatürk'ün silah arkadaşı, Türk Ocakları Eski Genel Başkanı ve Antalya eski milletvekili 'Hamdullah Suphi Tanrıöver'in adının verildiği parkta gerçekleştirilecek.

DEMİR DÖVÜLECEK KIMIZ İÇİLECEK

Gelenekselleşen Nevruz ateşinin yakılacağı törende Nevruz'u simgeleyen demir dövme, ateş üzerinden atlama gibi gösteriler sunulacak. Türk dünyasından çeşitli ülkelerin folklor ve dans gösterilerinin sunulacağı etkinlikte misafirlere Özbek pilavı, kımız ve ayran ikram edilecek.

Etkinlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun müzikal sunumu ile coşku daha da pekişecek.

Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal etkinliğin özel konuğu olacak. Öte yandan törene Devlet Eski Bakanlarından Prof. Dr. Abdülhaluk Çay ve Ulaştırma Eski Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz de katılacak. Kutlamaların anısına Nevruzu simgeleyen, örs üzerinde demir döven adam heykeli de, Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı'na kazandırılacak. Park bu ve bundan sonraki yıllarda resmi Nevruz kutlamalarının tek adresi olacak.

Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal, tüm Türk dünyasında baharın müjdecisi olarak kutlanan Nevruz geleneğini Antalya'ya taşıdığı ve Türklük bilincine katkıları için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür etti. Kutlama adresini anlamlı bulduğunu ifade eden Uysal, "Milli Mücadele'nin önemli isimlerinden olan Hamdullah Suphi Tanrıöver'in isminin bu parkta yaşatılmasından da büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

21 Mart 2014 Cuma günü Saat 11.00'de başlayacak etkinliğe tüm Antalyalıların davetli olduğu belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Nevruz Ateşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement