Çaldırın'da Kullanılamayan Kamu Binaları Eğitime Kazandırıldı - Son Dakika
Yerel

Çaldırın'da Kullanılamayan Kamu Binaları Eğitime Kazandırıldı

Çaldırın\'da Kullanılamayan Kamu Binaları Eğitime Kazandırıldı

Van'ın Çaldıran ilçesinde yürütülen bir proje kapsamında, kullanılmayan kamu binaları eğitim öğretim faaliyetleri için kullanılmaya başlandı.

14.08.2012 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde yürütülen bir proje kapsamında, kullanılmayan kamu binaları eğitim öğretim faaliyetleri için kullanılmaya başlandı.

Biri ilçe merkezinde, 10'u köylerde olmak üzere toplam 11 eski okuldaki 27 adet kullanılamayan derslik, Sodes kapsamında Çaldıran Kaymakamlığı tarafından yürütülen proje ile eğitime kazandırıldı. Kaymakam İbrahim Dündar, Erginler, Kuskunkıran, Alakaya, Hangedik, Karadulda, Yukarı Dikme, Tekindere, Güngören ve Koçovası köylerinde tamamlanan çalışmalar neticesinde önümüzdeki yıl eğitim öğretim döneminde faaliyete girecek olan 27 sınıfın çoğunluğunun, bu bölgede bireyin olumlu gelişiminde büyük önemi olan okul öncesi eğitimde, diğer kısmının ise ilköğretimde kullanılacağını belirtti.

Kaymakam Dündar, "Bu çalışmalar doğrultusunda her bir insanımızın en temel hak ve gereksinimlerinden biri olan eğitim, Çaldıran'ın en ücra köylerine kadar büyük ölçüde ulaştırılmış olacaktır" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldırın'da Kullanılamayan Kamu Binaları Eğitime Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement