Çam Kese Böceği ile Mücadele - Son Dakika
Yerel

Çam Kese Böceği ile Mücadele

Çam Kese Böceği ile Mücadele

Denizli Orman Bölge Müdürü Ersoy: "Orman Bölge Müdürlüğü olarak çam kese böceği ile mücadelede doğaya en uygun mücadele yöntemi olan biyolojik mücadele yöntemlerini uyguluyoruz"

20.02.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, çam kese böceği ile mücadelede, doğadaki en uygun mücadele yöntemi olarak biyolojik mücadele yöntemlerini uyguladıklarını söyledi.

Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda doğal dengenin bozulması, iklim değişiklikleri, tarımda ve diğer alanlarda kullanılan kimyasalların ekosistem üzerindeki olumsuz etkilerinin, zararlılala beslenen yırtıcıların azalmasına sebep olduğunu belirtti.

Bölgede, bu nedenle özellikle ağaçlandırma sahalarında çam kese böceği popülasyonunun arttığına işaret eden Ersoy, şunları kaydetti:

"Orman bölge müdürlüğü olarak çam kese böceği ile mücadelede, doğaya en uygun mücadele yöntemi olan biyolojik mücadele yöntemlerini uyguluyoruz. Böceğin doğadaki yırtıcılarının artması için laboratuvar şartlarında yırtıcı böcek üretip doğaya bırakıyor, çam kese böceğinin doğadaki yumurta paraziti sineğin çoğalması için adacıklar tesis ediyoruz. Doğada kuş popülasyonunu artırmak için uygun yerlere kuş yuvaları asıyor, kuşlar için can suyu havuzları tesis ediyoruz. Doğaya yaptığı olumsuz etkileri nedeniyle çam kese böceği ile mücadele çalışmalarında kesinlikle kimyasal kullanmıyoruz. Bu böcekle biyolojik mücadeleyi önemsiyoruz. Böceğin her evresinde biyolojik mücadele çalışmalarına devam ediyoruz." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çam Kese Böceği ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement