Çan Eml'de Aile Seminerleri - Son Dakika
Yerel

Çan Eml'de Aile Seminerleri

Çan Eml\'de Aile Seminerleri

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML) Rehberlik Servisi tarafından aile eğitimi semineri düzenlendi.

10.12.2012 13:14

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML) Rehberlik Servisi tarafından aile eğitimi semineri düzenlendi.

Okul Rehber Öğretmeni Burhan Öztürk ve Müdür Başyardımcısı Ali Esen tarafından dönüşümlü olarak verilecek aile eğitimi seminerleri, iki hafta sürecek ve sekiz oturumda gerçekleştirilecek. Çan EML Rehber Öğretmeni Burhan Öztürk, "Verdiğimiz eğitimin ana hedefi anne babalara verimli ders çalışma yöntemlerini öğreterek öğrencilerimizin başarılarının artırmak. Bu çerçevede velilerimize etkili iletişim yöntemleri, anne baba tutumları, planlı ders çalışma, sınav stresi ve başa çıkma yöntemleri, ergenlik ve sorunları, sınav sistemleri ve geleceği planlama konularında bilgilendirme yapılacaktır. İlk seminere otuz katılımcı başvurdu. Katılımlar olduğu sürece bu seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Çan EML Müdürü Ömer Faruk Aydın da okul olarak öğrencilerini başarılarını arttırmak için ellerinden gelen tüm çalışmaları ortaya koyduklarını belirterek, "Öğrencilerimize yönelik yetiştirme kursları açmak, test odası uygulaması, kütüphanenin yenilenmesi, deneme sınavlarının uygulanması gibi çalışmalar başarıyı arttırmada çok etkili oluyor. Bunun yanında aileleri de işin içine sokmaya karar verdik. İlk bakışta çok ilgili anne babaların olmadığı bir okul izlenimi olabilir. Endüstri Meslek Liseleri ancak gördüğünüz gibi bizim velilerimiz hiç düşünüldüğü gibi değildir. Bu seminerle birlikte aileler öğrencileri ile nasıl iletişim kuracakları konusunda bilgilenecekler ve öğrenci başarılarının artması konusunda üzerlerine düşenleri yapacaklardır" dedi.

Çan EML'nin Aile Eğitim Semineri, 14 Aralık'ta sona erecek. Seminer sonunda tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çan Eml'de Aile Seminerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement