Çankırı'da "Beç Tavuğu" Dağıtıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çankırı'da "Beç Tavuğu" Dağıtıldı

03.08.2015 16:46

Çankırı'da keneyle biyolojik mücadele kapsamında "beç tavuğu" dağıtıldı.

Çankırı'da keneyle biyolojik mücadele kapsamında "beç tavuğu" dağıtıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürü Hasan Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tavukların keneyle mücadelede önemli bir çalışma olduğunu düşündüğünü söyledi.

Bakanlığın açıkladığı riskli bölgeler arasında Çankırı'nın da bulunduğunu hatırlatan Kozan, "Ülkemizde son yıllarda sıkça adından söz ettiren ve kimi zaman ölümle sonuçlanan rahatsızlıklara sebebiyet veren kene vakaları üzerine Bakanlığımız kene ile biyolojik mücadele konusunda çeşitli çalışmalar yürütmektedir" dedi.

Beç tavuğu dağıtılan bölgelerde güzel sonuçlar alındığını anlatan Kozan, "Bakanlığımıza bağlı üretim istasyonlarında üretimi yapılan 'beç tavuğu'nun doğada keneyle mücadelede başarılı sonuçlar sağladığı, çalışma yapılan örnek alanlardan görüldü. Biz de bu doğrultuda bu bölgede çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çankırı'da 'Beç Tavuğu' Dağıtıldı - Son Dakika


Advertisement