Çankırı'da 'Osmanlı Medeniyeti' Konrefansı - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da 'Osmanlı Medeniyeti' Konrefansı

Çankırı\'da \'Osmanlı Medeniyeti\' Konrefansı

Çankırı Belediyesi tarafından "Osmanlı Medeniyeti" konferansı düzenlendi.

30.01.2014 16:59

Çankırı Belediyesi tarafından "Osmanlı Medeniyeti" konferansı düzenlendi.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, Çankırı'nın tarihi bir kent olduğunu ve burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Dizi ve romanlardan dolayı Osmanlı tarihiyle ilgili bazı yanılgılara düşüldüğünü dile getiren Uğurluel, "Osmanlı döneminde yönetim keyif ve sefahat üzerine kurulmadı. Osmanlı, tarih boyunca birçok felaket ve zorluklarla mücadele ederek bir medeniyet kurdu" dedi.

Kanunu Sultan Süleyman'ın izinden Avrupa'da birçok şehri gezdiğini, Kanuni'nin iyi bir strateji uzmanı olduğunu anlatan Uğurluel, "Kanuni Sultan Süleyman sanıldığı gibi saraydan çıkmayan, hayatı haremden ibaret olan bir insan değildi. Ömrünü zaferlere adamış, bu uğurda at sırtında kilometrelerce yol giden bir sultandı. Avrupa ruhunu çökertmek adına mücadele veren bir şahsiyet vardı tarihte. Bizim algımızı, düşüncelerimizi değiştirmek için kirli tezgahlar düzenleyenler, artık bizleri kandıramayacak."diye konuştu.

Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı konferansın sonunda Uğurluel'e tuz lambası hediye edildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı'da 'Osmanlı Medeniyeti' Konrefansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement