Çerkezköy'de Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'de Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Çerkezköy\'de Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

29.11.2015 17:55

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Çerkezköy halkı, Rusya, İran ile Suriye rejiminin bombardımanı altında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım için seferber oldu. Gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürleri Erbay Bekiroğlu ve Vedat Deniz ile Adliye personelinden oluşan Tertip Komitesi'nin başlattığı yardım kampanyasına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerine "yalnız değilsiniz" mesajını yolladı. Kimi un, kimi yağ, kimi çorap, kimisi de makarna ve getirdikleri giysileri çadırdaki görevlilere teslim etti. Kimi vatandaşlar ise üzerindeki kazağı ya da montu çıkarıp Bayırbucak'taki kardeşlerine yolladı.

Yardımlar 4 Aralık Cuma gününe kadar 09.00 ile 20.00 saatleri arasında Belediye Meydanı'ndaki çadırda kabul edilecek. Tertip komitesi, bir hafta sürecek olan kampanyada toplanacak yardım malzemelerini TIR'lara yüklenerek Suriye'deki Türkmen yetkililere bizzat teslim edileceğini belirttiler.

"HER ŞEY TÜRKLER İÇİN, HER ŞEY İNSANLIK İÇİN"

Yardım kampanyası hakkına bilgi veren Gazeteci Şaban Kardeş, "Bizler Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelerek Çerkezköy'de yaşayan insanlarız. Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan zulme sessiz kalamazdık. Erbay ve Vedat kardeşimizle başlattığımız yardım kampanyasına, Çerkezköy Adliyesi çalışanları da ciddi manada lojistik destek verdi. Cuma günü cuma namazını müteakip başlattığımız yardım kampanyasına Çerkezköy halkı yardım akıttı. Cebinde parası olmayan insanlar, üzerindeki kazağı, montu çıkarıp çadıra bırakabiliyor. Biz Suriye'deki, Kerkük'teki, dünyanın herhangi bir yerindeki Türklere yapılacak olan zulme, zalimlere karşı, şu an belki maddi yardımlarla ama gerekirse canımızla kanımızla kardeşlerimizin yanında yer alacağız. Buraya çocukları ile gelip, yardım paketlerini ulaştıran tüm Çerkezköy halkına ve duyarlı Türk insanına teşekkür ediyoruz. Topladığımız yardımlar cuma günü cuma namazı sonrası TIR'lara yüklenip Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılacak. İnşallah devletimiz de bize çeşitli kolaylıkları sağlayacaktır. Her şey Türkler için, her şey insanlık için" ifadelerini kullandı.

Çadıra gelip yardımda bulunan vatandaşlar ise, "Allah yardımcıları olsun. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin" dediler. Bir başka vatandaş ise, "Tüm Çerkezköy halkına teşekkür ediyoruz. Bayırbucak Türkmenleri'ni yalnız bırakmadılar. Herkesten Allah razı olsun. Bayırbucak yalnız değilsin" dedi.

Bir başka vatandaş da, "Bayırbucak'taki kardeşlerimize halk olarak canı gönülden yardım etmek istiyoruz. Onlar hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmesinler. Biz her zaman onların yanındayız" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'de Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement