Çeşme Kış Aylarında da Hareketli - Son Dakika
Yerel

Çeşme Kış Aylarında da Hareketli

Çeşme Kış Aylarında da Hareketli

Belediye Başkanı Tütüncüoğlu: "Termal su bulunan otellerde müşteri sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20'ye varan artış oldu"

27.11.2013 10:57

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, termal su bulunan otellerdeki müşteri sayısında geçen yıla göre yüzde 20'ye varan artış olduğunu bildirdi.

Tütüncüoğlu, yaptığı açıklamada "turizm cenneti" Çeşme'nin son birkaç yılda kış döneminde ağırladığı turist sayısında da ivme kazandığını kaydetti.

Yaz aylarında açık kalarak kış aylarında kapanan iş yeri sayısında büyük bir düşüş meydana geldiğini ifade eden Tütüncüoğlu, bugün ilçe merkezindeki cadde üzerinde kışın kapalı işletme kalmadığını belirtti.

Termal su bulunan otellerde müşteri sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20'ye varan artış olduğunu kaydeden Tütüncüoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Çeşme için artık Ankara'nın da elini taşın altına koymasının zamanı geldi. İlçenin yatak sayısının artması için 8 yıl önce turizm tesisi alanı ilan edilen Altınkum bölgesinin imar planlarını yapılması gerek. 25 binlik planları dalga geçer gibi yapıp tekrar bozuyorlar. Uzun süredir, 'üç ay-beş ay sonra planlar geliyor', 'bu sefer eli kulağında' diye diye 21 yıldır oyalıyorlar. Çeşme'de yatırım yapmak için sırada bekleyen ve mağdur edilen yatırımcılardan biri de dünyanın 32. zengini, Rus milyarder Mihail Dmitriyeviç Prohorov. Altınkum'daki 21 yıldır imar planı olmayan 2 bin 761 dönüm alanın, 170 dönümü Prohorov'a ait. Bakanlıklar planı hazırlamadığı için yatırım hayata geçemiyor." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çeşme Kış Aylarında da Hareketli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement