İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, "554 hasta tutuklunun 163'ünün ağır olduğunu defalarca dile getirdik" dedi.
Bilici, Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde düzenlenen basın açıklamasında, cezaevlerinin bir ülkenin aynası, demokrasinin ve özgürlüklerin göstergesi olduğunu belirtti.
Yaşam hakkı başta olmak üzere son derece kutsal olan hakların biran önce gözden geçirilmesi, bu yönde yapılan ihmal ve ihlallerin önlenmesini istediklerini kaydeden Bilici, cezaevlerinde insanların öldüğünü anlattı.
Cezaevlerinden çocuklar, kadınlar, yaşlılar bir bütün olarak kötü bir muamele ile karşı karşıya olduğunu, haklarının ihlal edildiğini savunan Bilici, bazı tutuklu ve hükümlülerin ölüm sınırında olduğunu bildirdi.
Bu konuyu yetkili yerlere bildirdiklerini ifade eden Bilici, "554 hasta tutuklunun 163'ünün ağır olduğunu defalarca dile getirdik. Bu hastalar her an yaşamını yitirebilirler. Bu insanların başına gelen her olayın sorumlusu yetkililerdir. Sorumlusu Adalet Bakanlığı, Başbakan, Cumhurbaşkanıdır. Cezaevinde olan herkesin kurtulması gerekiyor. Hasta tutukların durumunun takipçisi olacağız" diye konuştu.
Açıklamanın ardından grup dağıldı. - Diyarbakır
Son Dakika › Yerel › Cezaevlerindeki Hasta Tutuklular - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?