CHP Antalya'da İstifa - Son Dakika
Yerel

CHP Antalya'da İstifa

CHP Antalya\'da İstifa

CHP'den Kepez Belediye Başkan aday adayı olan Zeki Başaran, partisinden istifa etti.

25.12.2013 15:55  Güncelleme: 09:14

CHP'den Kepez Belediye Başkan aday adayı olan Zeki Başaran, daha önce başka bir partide siyaset yapan bir kişinin başkan adayı gösterilmesine tepki gösterip partisinden istifa etti.

Başaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Kepez Belediye Başkan adayı gösterildiğini, aldığı oylarla Büyükşehir Belediyesini CHP'nin kazanmasına ciddi katkı sağladığını söyledi.

Bu seçimlerde ise partisinin Kepez Belediye Başkan adayı olarak daha önce AK Parti'de siyaset yapan Erdal Öner'i gösterdiğini belirten Başaran, şöyle konuştu:

"AK Parti, Erdal Öner'i partiden ihraç etmişti. Böyle bir ithal adayın CHP tarafından Kepez ilçesine aday gösterilmesi, kabul edilemez bir davranıştır. 40 yıldır CHP içerisinde birçok görevde bulunmuş biri olarak farklı partiden, CHP'ye hizmet etmemiş bir kişinin aday gösterilmesi şahsımı üzmüş ve beni istifaya sevk etmiştir. Bugünden itibaren CHP ile hiçbir ilişkim olmadığını söylemek isterim."

Başaran, siyaseti tamamen bırakma gibi bir düşüncesi bulunmadığını, istifasının yapılan yanlışlara karşı bir tepki olduğunu vurgulayarak, "Olayların ve kişilerin değişmesi durumunda siyasete yine devam edeceğim. Şimdilik biraz ara verdim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Antalya'da İstifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement