CHP Uşak Milletvekili Yeni Eğitim Sistemini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

CHP Uşak Milletvekili Yeni Eğitim Sistemini Değerlendirdi

CHP Uşak Milletvekili Yeni Eğitim Sistemini Değerlendirdi

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, eğitimde uygulanmaya başlanan 4+4+4 sisteminin yurt genelinde olduğu gibi Uşak'ta da bazı sıkıntılara yol açtığını iddia etti.

26.09.2012 11:34

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, eğitimde uygulanmaya başlanan 4+4+4 sisteminin yurt genelinde olduğu gibi Uşak'ta da bazı sıkıntılara yol açtığını iddia etti. İl genelinde yeni sistem nedeniyle 120 öğretmenin norm kadro fazlası olduğunu belirten Yılmaz, 12 okulda da ikili eğitim nedeniyle ciddi sorunlar yaşandığını öne sürdü.

Parti binasında CHP İl Başkanı Bülent Horasan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek eğitimdeki 4+4+4 sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, hükümeti eleştirdi. Sistem nedeniyle ildeki okulların çoğunda sorun yaşandığını öne süren Yılmaz, teşkilat olarak oluşturdukları bir heyetle 10 okulda incelemelerde bulunduklarını söyledi. Parti teşkilatında yer alan eğitimcilerden oluşan heyetin okul ziyaretlerinde norm kadro fazlası öğretmenler, 66 aylık öğrencilerin yaşadıkları sorunlar, kalabalık sınıflar ve ikili eğitim gibi sorunları tespit ettiğini kaydeden Milletvekili Yılmaz, "Hükümetin uygulamaya koyduğu bu sistemin yanlışlarını görmeyi umut ediyoruz" dedi.

CHP heyetinin ziyaret ettiği okullardaki 66 aylık öğrencilerin çoğunun rapor alarak okula başlamadığını da iddia eden Yılmaz, "Velilerinin çoğu rapor alarak 66 aylık olan çocuğunu okula göndermedi. Ziyaret ettiğimiz 10 okuldaki her sınıfta yaklaşık 20-25 velinin rapor aldığını gözlemledik. Sistemin yanlışlığını fark edemediği için 60-66 aylık çocuğunu okla gönderen velilerimiz de var. Şuan için kaç öğrenci velisi rapor alarak çocuğunu okula göndermedi bilemiyoruz. Ancak göndermeyenlerin çoğunlukta olduğunu gözlemledik. Bazı sınıflarda 60 aylık çocuklarla 82 aylık çocuklar aynı sınıfta ders görüyor. Bu çok ciddi sorunlara yol açacaktır. Okulların çoğunda sınıflar 45-50 kişilik. Bunun dışında 12 okulda ikili eğitim yapılıyor. İl genelinde 120 öğretmen norm kadro fazlası yüzünden sıkıntı yaşıyor. Bunlar derslere giremedikleri için ders ücreti de alamıyor. Yaşanan sıkıntılar yeni sistemin başarılı olmayacağını gösteriyor" dedi.

CHP İl Başkanı Bülent Horasan ise oluşturdukların heyetin eğitimle ilgili okullarda çalışma yapmaya devam edeceğini ifade ederek tespit ettikleri sorunları önümüzdeki günlerde de kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Uşak Milletvekili Yeni Eğitim Sistemini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement