Çorum Belediyesi tarafından uygulamaya konan akıllı kavşak sisteminin, il belediyeleri ve üniversiteler tarafından incelendiği bildirildi.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, akıllı kavşak sisteminin Çorum'daki uygulamalarını yerinde görmek ve sistemi kendi şehirlerinde uygulamak isteyen belediye yetkililerinin Çorum'a gelerek belediyenin ulaşım hizmetleri müdürlüğü personelinden bilgi aldıkları belirtildi.
Sistemin hayata geçirilmesinin ardından kısa bir süre geçmesine rağmen uygulamadaki başarılar nedeniyle diğer illerin dikkatini çektiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Çorum'daki akıllı kavşak sistemini incelemek üzere şehrimize gelen Edirne Belediyesi yetkilileri ve Yalova Üniversitesi öğretim üyeleri sistem hakkında bilgi aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile bir süre görüşen Edirne Belediyesi personeli ve Yalova Üniversitesi öğretim üyeleri sistemi kendi şehirlerinde de uygulamak istediklerini belirtmişlerdir."
Açıklamada, Edirne Belediyesi ile Yalova Üniversitesi yetkililerinin, belediyenin diğer faaliyetleri hakkında da bilgi aldıkları kaydedildi. - Çorum
Son Dakika › Yerel › Çorum'un 'Akıllı Kavşak Sistemi' Örnek Oluyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.