Cü'de Hamile Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Cü'de Hamile Eğitim Merkezi Açıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, Hamile Eğitim Merkezi açıldı.

15.05.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, Hamile Eğitim Merkezi açıldı.

CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, açılış töreninde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplumların ne yaptığını ve nasıl yaptığını bilmesinin başarı için önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Yurt dışında bu merkezlerin olduğunu ifade eden Dökmetaş, "Eğitim, evlilik öncesi başlıyor. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Aşının, korunmanın, anne sütünün önemi, annelik ve gebelik döneminde ilaçlardan, alkolden ve sigaradan sakınmanın gerekçeleri burada anlatılacak. Gebelik nasıl oluşacak ve sonlanacak, bu konularda bilgiler sunulacak" dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Yanık da dünyada gelişmişlik ölçütlerinden birinin anne ve bebek ölümleri olduğunu vurguladı.

Bu ölümlerin en aza indirilebilmesi için evlilik öncesinden başlayan eğitim sürecinin önemine dikkati çeken Yanık, "Eğer anne, baba ve toplum bilinçli olursa bebek ve anne ölümleri çok daha düşük seviyede olur" diye konuştu.

Merkezde verilecek kurslarda, "gebeliğin oluşumu", "doğuma hazırlık ve doğum", "anne sağlığı", "gebelik", "gebelikte beslenme" gibi konularda 7 hafta süresince eğitim verilecek.

Gebelik planlayan, gebe olan ve gebe sonrası bebek bakımına ilgi duyan herkesin katılabileceği kurslar, ücretsiz olacak.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cü'de Hamile Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement