Cü de Hijyen Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Cü de Hijyen Eğitimi Verildi

Cü de Hijyen Eğitimi Verildi

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) hijyen eğitimi verildi.

09.07.2013 14:54

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) hijyen eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, CÜ bünyesinde bulunan yemekhane, kantin, kafeterya, çay ocağı ve lokanta çalışanlarına hijyen eğitimi verildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, eğitimde yaptığı konuşmada hijyene önem gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Hijyen son yıllarda çok önem kazanmaya başladı. Avrupa Birliği uyum çerçevesinde de özellikle gıda konusunda bir çok şeye daha çok önem göstermemiz gerekiyor. Bu nedenle üniversitemiz bünyesinde bulunan yemekhane, kantin, kafeterya, çay ocağı, lokanta gibi iş yerlerinde çalışan personelimizin bu eğitimi almalarını istedik. Eğitimin başarılı geçmesini diliyorum" açıklamasında bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız ise insanların yeterli miktarda güvenilir gıdaya her zaman ihtiyaç duyduklarını anlatarak, "Güvenilir gıdayı sağlamak için en önemli etkenlerden birisi hijyendir. Hijyen, gıdalarda olabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik ve her türlü zararların bertaraf edilmesi için alınan tedbirler bütünüdür" ifadesini kullandı.

Gelen talep üzerine CÜ'de hijyen eğitimi verdiklerini belirten Yıldız, eğitim faydalı geçmesini temenni etti.

Diyetisyen Sümeyra Üzüm de insan sağlığı, sağlıklı beslenme ve obezite konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Katılımcılara, gıda mevzuatı, güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri, insan sağlığı, özel hijyen kuralları, işletme ve  personel hijyeni konularında bilgi verildi. - Sivas

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement